Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia întărește forțele pentru Pacificul de Nord și dislocă Su-35 în peninsula Kamchatka
02 iul, 22:37
Aeronavele Su-35 vor patrula pe ruta Oceanului Arctic, strâmtoarea Bering și în regiunile, în care se află bazele forțelor nucleare strategice ale flotei, precizează publicația Izvestia într-un articol recent.

Aparatele se vor alătura avioanelor de vânătoare MiG-31, deja aflate în peninsula Kamchatka. Considerat, cel mai modern avion de luptă rusesc de generația a patra, Su-35 poate fi întrebuințat nu doar în lupte aeriene, ci și în lovituri asupra țintelor terestre și maritime. Experții consideră că întărirea acoperirii aeriene a peninsulei Kamchatka este asociată cu viitoarea sosire a celor mai noi submarine nucleare (din clasele Borey-A și Yasen-M), precum și cu protecția rutei de nord prin Oceanul Arctic, precizează Izvestia.

Potrivit unor surse din Ministerul rus al Apărării, unitatea dislocată în Kamchatka va fi de nivel escadrilă și va opera de pe aerodromul Yelizovo. Aeronavele aparțin regimentelor de aviație din Armata 11 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Est, vor executa serviciul prin rotație în peninsula Kamchatka și nu vor fi incluse în aviația navală a Flotei ruse a Pacificului.

Aerodromul Yelizovo de lângă Petropavlovsk-Kamchatsky este principala și cea mai mare bază aeriană militară din nord-estul Rusiei. În bază, funcționează două regimente ale aviației forțelor navale, înzestrate cu avioane de vânătoare MiG-31 și avioane de luptă anti-submarin Il-38N.

În decembrie 2020, mai multe aeronave MiG-31BM au fost redislocate de la Yelizovo cu 1800 km spre nord-est, pe aerodromul Anadyr situat la doar 600 km de strâmtoarea Bering.

G Ad:

Potrivit Izvestia, Su-35 a fost testat în Siria cu o încărcătură de luptă de până la opt tone de bombe nedirijate. Din armele de precizie, aeronava poate întrebuința bombe ghidate KAB-500Kr, rachete Kh-29TD și rachete anti-navă Kh-35U.

Comentariul autorului: În Regiunea Militară Est, Forțele Aeriene ruse au trei escadrile de avioane Su-35, dintre care una dislocată pe Insula Iturup din arhipelagul Kurile (în proximitatea nordică a Japoniei), o alta aflându-se în regiunea Habarovsk, iar cea de-a treia în apropiere de Vladivostok.

La începutul acestei săptămâni, adjunctul ministrului japonez al apărării, Yasuhide Nakayama, a sugerat că Rusia și China lucrează ca aliați, care se pregătesc pentru un conflict major în zona Pacificului.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și blindate Sabre pentru dotarea forțelor speciale
Ursula von der Leyen, șefa CE, în vizită oficială în România
Rusia a inițiat acțiuni provocatoare asupra navelor ucrainene din Marea Neagră
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro