Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia își întărește trupele de la granița cu Ucraina, prin formarea unei noi divizii de infanterie moto
16 sep, 20:37
Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 16.09.2021, că în zona de responsabilitate a regiunii a fost formată Divizia 20 Infanterie Moto, ale cărei unități au executat primele exerciții tactice în Regiunea Volgograd.
Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

“Unitățile Diviziei 20 Infanterie Moto au executat primele exerciții tactice în sudul Rusiei. Grupuri tactice de nivel batalion aparținând unui regiment de infanterie moto al diviziei au îndeplinit misiuni de pregătire pentru luptă în poligonul Prudboy din Regiunea Volgograd”, se arată într-un comunicat de presă al regiunii, preluat de agenția Interfax.

“În baza unui ordin al comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov, exercițiul a început prin aducerea regimentului de infanterie moto la nivelul de pregătire pentru luptă deplină. Scopul exercițiului a constat în pregătirea și efectuarea manevrei de apărare, în condiții de contracarare a mijloacelor de război electronic și a desantului aerian tactic al adversarului convențional”, au precizat reprezentanții Regiunii Militare Sud.

 

Șoigu spune că Rusia e obligată de politica NATO să crească capacitatea de luptă

 

G Ad:

Pe 20 aprilie, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat întărirea capacității de luptă a Regiunii Militare Sud, ca urmare a încercărilor NATO de a se opune normalizării situației din Transcaucazia și Orientul Apropiat.

“O stare instabilă este observată în mai multe țări din Orientul Apropiat și Transcaucazia. Încercările NATO de a rezista normalizării acesteia ne obligă să luăm măsuri simetrice de izolare strategică și să creștem capacitatea de luptă a trupelor din Regiunea Militară Sud”, a declarat Șoigu la o ședință a Colegiului Ministerului rus al Apărării.

Potrivit precizărilor ministrului, “în cadrul procesului de perfecționare a componenței de luptă a regiunii, în cursul anului trecut, au fost implementate 54 de măsuri organizatorice, între care și formarea unei noi divizii de infanterie moto”.

 

Rusia a format Divizia 20 Infanterie Moto

 

Pe 25 aprilie, cotidianul Izvestia a informat despre decizia Ministerului Apărării de a forma Divizia 20 Infanterie Moto, cu puncte de dislocare în localitățile Volgograd și Kamyshin. “Noua mare unitate va fi creată pe baza Brigăzii 20 Infanterie Moto, care este dislocată la Volgograd. Divizia va face parte din compunerea Armatei 8 Infanterie Moto”, a anunțat atunci ziarul.

În anul 2019, militarii ruși au informat despre finalizarea formării Diviziei 150 Infanterie Moto în sudul Rusiei. Statul major al diviziei a fost înființat în Regiunea Rostov în luna decembrie 2015. În structura diviziei se află regimente de infanterie moto, tancuri, artilerie și rachete antiaeriene, precum și subunități de comunicații, cercetare și asigurare tehnico-materială.

Anterior, Ministerul rus al Apărării anunțase că gruparea de trupe de pe direcția strategică vest va fi consolidată prin formarea a trei divizii de infanterie moto dislocate în Regiunile Smolensk, Voronezh și Rostov. Ministrul apărării, Serghei Șoigu, a declarat că sunt create două divizii în Regiunea Militară Vest și una în Regiunea Militară Sud, pentru contracararea forțelor NATO concentrate în proximitatea frontierelor rusești.        

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Premieră la paradă: Armata României va prezenta sistemele ultramoderne Patriot și HIMARS pe care le are în dotare
Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro