Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia pretinde că are un sistem de rachete antitanc care poate distruge ultima versiune a tancului american Abrams
13 iun, 15:28
Cel mai nou sistem rusesc auto-propulsat de rachete antitanc, Kornet-EM, poate distruge ultima versiune a tancului Abrams al armatei americane, echipat cu sistemele de protecție activă Trophy construite în Israel, p otrivit mai multor reportaje publicate de mass-media aservită Kremlinului, informeaz ă Defence-Blog.com.
sistemil rusesc auto-propulsat de rachete antitanc, Kornet-EM

Conform agenției oficiale de presă ruse TASS principala sursă de știri a Rusiei, a informat că ultimul sistem de protecție activă Trophy, furnizat pentru vehiculele de luptă ale armatelor israeliene și americane, nu este potrivit pentru lupta împotriva armelor moderne antitanc rusești.

Trophy este un sistem de protecție activă (APS) de tipul "hard-kill", destinat detectării, localizării și (dacă este necesar) neutralizării amenințărilor care vizează mașinile blindate. Termenul "hard-kill" (ucidere-dură) se referă la contramăsuri fizice, cum ar fi explozii sau proiectile care distrug sau îndepărtează focul.

Acest sistem protejează vehiculele blindate medii și grele de amenințări care variază de la rachete, la rachete ghidate antitanc (ATGMS) și proiectile înalt-explozive antitanc (HEAT). Descoperirea și urmărirea extrem de precisă a țintei, împreună cu tehnologia de contracarare prin utilizarea proiectilului multiplu exploziv (MEFP), asigură o mare probabilitate de neutralizare a amenințării (în majoritatea cazurilor fără inițierea altor măsuri suplimentare), reducând în același timp efectele colaterale. Trophy HV este în producție de serie pentru Forțele Armate ale Israelului (din august 2009), iar acum este instalat și pe ultima versiune a tancului Abrams.

Citând o sursă anonimă în industria israeliană de apărare, TASS a informat că "sistemul Trophy și-a dovedit eficiența ridicată în respingerea lansărilor unice ale rachetelor antitanc și ale proiectilelor de aruncător, inclusiv lansări din diferite direcții. Cu toate acestea, sistemul de protecție activă încă nu poate să combată două sau trei lovituri antitanc lansate la un interval foarte scurt de timp. Această tehnologie este folosită în ultimele sisteme din Rusia, de exemplu, sistemul Kornet modernizat și lansatoarele de grenade de unică folosință".

Potrivit sursei TASS, Kornet-EM permite lansarea a două rachete antitanc într-un singur fascicul, la un interval minim între acestea. Sistemul de protecție activă Trophy trebuie să lucreze în continuare pentru combaterea eficientă a armelor antitanc pe baza acestui principiu, a menționat sursa.

Este de precizat că mass-media de stat din Rusia a lansat o mini-cruciadă la adresa sistemului Trophy, după apariția în presă a informației că Armata S.U.A. testează o nouă versiune a tancului M1 Abrams, cu un nou pachet de protecție a turelei, în timpul  exercițiul multinațional Justice Eagle 19.

Ştiri Recomandate

F-35, dotat cu arme laser? Vești proaste pentru Rusia
Coreea de Sud se laudă cu avionul F-35A distrugând, într-un videoclip, un sistem nord coreean de rachete intercontinentale Hwasong-14
La summitul de la Paris președintele Vladimir Putin a fost însoțit în permanență de șase membrii ai forțelor speciale
Psihologi recrutaţi de Armata Română au depus jurământul
Cehia repară elicopterele Mi-17 ale Forțelor Aeriene din Burkina Faso
Rebelii houthi au doborât o dronă a Arabiei Saudite
Congresul american interzice Pentagonului dezvoltarea armelor interzise prin Tratatul INF fără prezentarea unui raport complet
Premierul Bulgariei: În regiunea noastră, NATO este singurul garant al securităţii