Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Rusia răspunde unei declarații făcute de Trump: 'Truman, Eisenhower și Kennedy se răsucesc în mormânt'
16 iul, 11:08
Prin vocea purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, Federația Rusă a răspuns unei declarații a președintelui american Donald Trump cu privire la faptul că Uniunea Europeană a fost creată pentru a profita din punct de vedere comercial de Statele Unite ale Americii.
Președintele american Donald Trump, sursă foto: The White House Facebook

Declarația controversată a fost făcută de Trump în urmă cu două zile. Nu este prima oară când Donald Trump face astfel de declarații. Într-un interviu acordat în 2018, Trump a afirmat același lucru.

Tot în urmă cu doi ani, Trump a lansat un nou atac la adresa UE, când în cadrul unui interviu acordat celor de la Fox News a precizat că "Uniunea Europeană face, probabil, la fel de mult rău ca şi China, doar că ea este mai mică".

„Iubim țările Uniunii Europene. Dar UE a fost creată pentru a profita de Statele Unite”, a declarat Trump, în cadrul unui miting electoral care a avut loc în Dakota de Nord, notează Politico. Trump a mai precizat că unii președinți americani nu au realizat acest lucru, menționând că există aliați care nu tratează corespunzător SUA.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, a precizat într-o postare pe o rețea de socializare, citată de Tass, că integrarea europeană s-a realizat în interesul Statelor Unite ale Americii și nu invers.

Potrivit diplomatului rus, foștii președinți americani care au contribuit la nașterea Uniunii Europene ar fi respins declarațiile actualului președinte Donald Trump. Zaharova a mers mai departe și a precizat că 'Truman, Eisenhower și Kennedy se răsucesc în mormânt' după afirmația lui Trump potrivit căreia Uniunea Europeană a fost creată pentru a profita de SUA.

Donald Trump a criticat de-a lungul timpului nu doar UE, dar și aliații din NATO. Președintele american le-a cerut în mod repetat partenerilor din NATO, în special Germaniei, să-şi majoreze cheltuielile de apărare.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

E oficial: Aerostar Bacău devine Centru de Mentenanţă pentru F-16
România îşi reafirmă sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei
Klaus Iohannis a promulgat 'Legea veteranilor'. Beneficiile de care vor dispune militarii români din teatrele de operații
Experți ruși: Încetarea Tratatului START ar putea însemna un dezastru nuclear global
Sondaj: Nemţii sunt de acord cu retragerea trupelor americane şi vor retragerea totală a arsenalului nuclear din Germania
Un nou schimb de prizonieri în estul Ucrainei, preconizat peste câteva săptămâni
Coreea de Sud a prezentat un radar care poate detecta și urmări peste 1.000 de ținte simultan
Centrala nucleară din Belarus a fost încărcată pentru prima dată cu combustibil nuclear. Chiar înaintea alegerilor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro