“Particularitatea avionului Su-57 constă în faptul că acesta nu întrebuințează numai armamente utilizate deja de alte avioane de luptă (MiG-29, Su-30SM sau Su-34), ci și tipuri noi de arme, care vor fi amplasate în spațiul din interiorul fuzelajului. Testele acestora vor fi finalizate în anul 2021, ca parte a noului complex de arme de aviație”, a spus Yelchaninov.
Acesta a precizat că este vorba despre categorii absolut noi de armamente, care au fost dezvoltate de la zero, inclusiv cu întrebuințarea unor principii noi de dirijare.
“Este vorba cu adevărat de un mare pas înainte. Su-57 este un avion inteligent cu arme inteligente, respectiv rachete aer-aer și aer-sol”, a menționat Yelchaninov.
Potrivit declarațiilor sale, predarea la trupe a primului avion Su-57 din producția de serie va avea loc în termenul stabilit, adică până la sfârșitul anului 2020.
“Există o încredere deplină că aeronava, în forma în care este transferată la trupe, va finaliza testele de stat în anul 2021, toate problemele tehnice fiind rezolvate. Cele 10 prototipuri ale avionului Su-57 produse până în prezent au efectuat deja peste 4.200 de zboruri de testare”, a spus Yelchaninov.
Acesta a adăugat că specialiștii ruși continuă lucrul asupra dezvoltării motorului pentru etapa a doua, care vor fi folosit în viitor de aeronavele Su-57. “Sperăm ca, în cadrul contractului actual sau a celui următor, avioanele să fie livrate cu noile motoare”, a concluzionat reprezentantul Comisiei Militare Industriale.
Comentariul autorului: Ministerul rus al Apărării și compania Sukhoi au încheiat un contract privind achiziționarea unui lot de 76 de avioane de vânătoare de generația a cincea de tip Su-57. Acestea vor fi livrate și vor fi introduse în dotarea Forțelor Aerocosmice până în anul 2027.
Prima aeronavă Su-57 trebuia să fie transferată beneficiarului la sfârșitul anului 2019, însă aceasta s-a prăbușit în timpul unui zbor de testare.
Reprezentanții ruși intenționează să echipeze cu noile avioane trei regimente de aviație. Fiecare dintre acestea va avea câte două escadrile, formate din 12 avioane fiecare. Restul aeronavelor vor fi incluse în dotarea centrului de instrucție al Forțelor Aeriene din Lipetsk.
Primele regimente formate cu noile avioane de vânătoare vor fi dislocate în Regiunile Militare Sud și Vest.
China și Japonia au o dispută care nu de puține ori a fost pe punctul de a escalada militar în Marea Chinei de Est, în ceea ce privește controversatele insule Senkaku.
Jurnaliștii militari ruși se plâng de faptul că țara lor este amenințată tocmai de Republica Moldova, în baza unei ipotetice alianțe militare cu Ucraina și Georgia, cu scopul de a contracara influența Federației Ruse în Marea Neagră.
Au fost momente provocatoare pentru mecanicii conductori nou brevetați din cadrul Batalionului 812 Infanterie „Bistrița”.
Grupul de luptă condus de portavionul USS Theodore Roosevelt care se află în Marea Chinei de Sud a executat o misiune pentru asigurarea unei navigații libere într-o zonă intens contestată de China.
România urmează să demareze programul de finanțare pentru modernizarea bazei militare din Tunari, aflată în nordul Bucureștiului.
Guvernul ungar va continua să protejeze graniţele Ungariei şi pe cele ale Europei şi va face toate eforturile posibile pentru a împiedica crearea de coridoare internaţionale ale migraţiei, a declarat joi ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, în reacţie la o opinie a avocatului general al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la legislaţia ungară privind migraţia, transmite MTI.
Corpul marinei americane lansează mii de noi puști automate de infanterie M27 pentru a înzestra trupele sale de infanterie.
România revine încet dar sigur în lumea producătorilor de echipamente militare.