Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
S-400 vs. PATRIOT | Americanii spun că nici sistemele rusești nu pot opri rachetele dronelor
Atacurile dronelor împotriva instalațiilor petroliere din Arabia Saudită au ridicat numeroase semne de întrebare asupra sistemelor americane Patriot care protejează Arabia Saudită.

Americanii de la Defense News fac apel, într-un editorial, pentru ca liderii occidentali să nu tragă concluzii pripite despre eșecul sistemelor Patriot din Arabia Saudită. Ei precizează că nici sistemele S-400, care sunt inferioare Patriot, nu ar fi reușit să oprească atacul cu drone.

Experții Defense News consideră că există riscul ca în cazul în care se trag concluzii pripite despre Patriot, liderii occidentali pot lua decizii eronate pe fondul unei promovări masive a S-400. Iar, potrivit sursei citate, sitemele S-400 sunt inferioare celor Patriot

„Scepticii sunt fericiți să reafirme că, având în vedere fiabilitatea scăzută a programului Patriot și a altor programe americane, sistemele Patriot ar trebui schimbate prin adoptarea sistemelor S-400. Este un nonsens. Patriot este conceput în principal pentru a opri atacuri lansate din avioane de la înaltă altitudine și rachete balistice, în timp ce dronele și rachetele de croazieră cu rază scurtă de acțiune zboară prea jos pentru a fi detectate cu eficiență de sistemul radar al Patriot”, precizează sursa citată.

 

S-400 vs. Patriot. Nici sistemele rusești nu ar fi oprit atacul cu drone

 

(w670)

 

Experții susțin că nici sistemele S-400 nu pot intercepta asemenea ținte.

„Dar, de asemenea, 'breaking news', nici S-400 nu este capabil să intercepteze ținte care zboră la altitudini reduse”, mai spun americanii care precizează că cei care răspândesc informații false în mass-media despre Patriot nu înțeleg complexitatea sistemelor de apărare și fac indirect jocul celor care ”lucrează împotriva intereselor Statelor Unite și ale aliaților noștri”. 

Publicația notează că niciun tip de sistem de apărare anti-rachetă nu este conceput a contracara toate amenințările aeriene. 

În săptămânile următoare, agențiile de informații din SUA și Arabia Saudită intenționează să facă publice concluziile cu privire la atac. 

Amintim că atacul asupra instalaţiilor petroliere saudite din mijlocul acestei luni, revendicat de rebelii yemeniţi houthi care sunt susţinuţi de Teheran, a redus în mod semnificativ aprovizionarea mondială cu ţiţei şi a trezit temerea unei escaladări militare între SUA şi Iran.

CITEȘTE ȘI: Atac în Arabia Saudită. De ce nu au interceptat sistemele Patriot rachetele dronelor

Ştiri Recomandate

Ministrul polonez al Apărării: Investiții în propria apărare și investiții în alianțe
Sergey Lavrov: Rusia privește cu teamă activitățile NATO de la granițele sale și ale Belarusului
Franţa vrea să ocolească sancţiunile americane care împiedică finanţarea proiectelor din Rusia
Avioanele F-35 poloneze, coșmarul Rusiei? România se află și ea pe lista viitorilor clienți
F-16 | Undă verde pentru următoarele avioane. Configurația și când vor ajunge în România
Navele marinei iraniene sunt gata să traverseze oceanul Atlantic
EXCLUSIV
Turcia se deplasează spre Libia, ochind gazul din Mediterană
Criza rachetelor S-400. Turcia ar putea închide baza aeriană Incirlik, ca răspuns la sancţiunile SUA