Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

S-400 vs. PATRIOT | Americanii spun că nici sistemele rusești nu pot opri rachetele dronelor
04 oct 2019 / 18:53
Atacurile dronelor împotriva instalațiilor petroliere din Arabia Saudită au ridicat numeroase semne de întrebare asupra sistemelor americane Patriot care protejează Arabia Saudită.

Americanii de la Defense News fac apel, într-un editorial, pentru ca liderii occidentali să nu tragă concluzii pripite despre eșecul sistemelor Patriot din Arabia Saudită. Ei precizează că nici sistemele S-400, care sunt inferioare Patriot, nu ar fi reușit să oprească atacul cu drone.

Experții Defense News consideră că există riscul ca în cazul în care se trag concluzii pripite despre Patriot, liderii occidentali pot lua decizii eronate pe fondul unei promovări masive a S-400. Iar, potrivit sursei citate, sitemele S-400 sunt inferioare celor Patriot

„Scepticii sunt fericiți să reafirme că, având în vedere fiabilitatea scăzută a programului Patriot și a altor programe americane, sistemele Patriot ar trebui schimbate prin adoptarea sistemelor S-400. Este un nonsens. Patriot este conceput în principal pentru a opri atacuri lansate din avioane de la înaltă altitudine și rachete balistice, în timp ce dronele și rachetele de croazieră cu rază scurtă de acțiune zboară prea jos pentru a fi detectate cu eficiență de sistemul radar al Patriot”, precizează sursa citată.

 

S-400 vs. Patriot. Nici sistemele rusești nu ar fi oprit atacul cu drone

 

(w670)

 

Experții susțin că nici sistemele S-400 nu pot intercepta asemenea ținte.

„Dar, de asemenea, 'breaking news', nici S-400 nu este capabil să intercepteze ținte care zboră la altitudini reduse”, mai spun americanii care precizează că cei care răspândesc informații false în mass-media despre Patriot nu înțeleg complexitatea sistemelor de apărare și fac indirect jocul celor care ”lucrează împotriva intereselor Statelor Unite și ale aliaților noștri”. 

Publicația notează că niciun tip de sistem de apărare anti-rachetă nu este conceput a contracara toate amenințările aeriene. 

În săptămânile următoare, agențiile de informații din SUA și Arabia Saudită intenționează să facă publice concluziile cu privire la atac. 

Amintim că atacul asupra instalaţiilor petroliere saudite din mijlocul acestei luni, revendicat de rebelii yemeniţi houthi care sunt susţinuţi de Teheran, a redus în mod semnificativ aprovizionarea mondială cu ţiţei şi a trezit temerea unei escaladări militare între SUA şi Iran.

CITEȘTE ȘI: Atac în Arabia Saudită. De ce nu au interceptat sistemele Patriot rachetele dronelor

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia 'liniștește' Ucraina și anunță că invadarea ei de către Armata rusă e o 'absurditate'
Un tanc M-60 al armatei turce, distrus de unitatea de gherilă a femeilor libere YJA-Star (Video)
Agenți francezi ai DGSE, judecați pentru spionaj în favoarea Chinei
Militarii din R. Moldova şi România se antrenează împreună la poligonul de la Smârdan
Germania a plătit un miliard de dolari pentru prezența US Army, dar costurile achitate de SUA sunt mult mai mari
Asasinate la comandă | Ramzan Kadyrov, liderul Ceceniei, bănuit că a ordonat asasinarea unui alt disident cecen
Bugetul militar al Ungariei va continua să crească în 2021. Budapesta alocă 2,2 miliarde de euro
Serbia și Kosovo reiau dialogul sub egida Uniunii Europene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro