Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sea Breeze 2019: Rusia a blocat una din zonele de desfășurare a exercițiului NATO
02 iul, 19:17
Așa cum era de așteptat, Rusia a reacționat la desfășurarea exercițiului multinațional Sea Breeze 2019, organizat de Forțele Navale Ucrainene, în colaborare cu partenerii americani, în perioada 1-12 iulie 2019, potrivit  portalului militar ucrainean mil.in.ua, citat de BSMAP.

Înainte de începerea exercițiului, prin notificarea internațională 0698/2019 Rusia a blocat o suprafață de 8.000 de kilometri pătrați în nord vestul Mării Negre, unde urma să aibă loc una dintre fazele exercițiului.

Ucraina a trebuit să schimbe planul de exerciţii cu NATO în Marea Neagră - Sea Breeze 2019 - din cauza acţiunilor Rusiei, care a anunţat închiderea unei zone a mării chiar înainte de începerea exerciţiului, a declarat comandantul forţelor navale ucrainene, Igor Voroncenko, citat marţi de agenţia de presă Unian.

,,Mă surprinde că în ajunul exerciţiilor noastre comune primim o notificare privind închiderea unei anumite zone din Marea Neagră'', a afirmat Voroncenko, adăugând că marina ucraineană s-a obişnuit deja cu provocările Federaţiei Ruse în mările Neagră, Azov şi în strâmtoarea Kerci.

,,Aş dori să mă adresez comandantului marinei ruse şi comandantului Flotei Rusiei din Marea Neagră. Ei bine, ne surprindeţi, îi surprindeţi şi pe alţii (...). Suntem pregătiţi pentru astfel de provocări, am schimbat locul exerciţiilor şi vom acţiona în alte zone ale Mării Negre'', a afirmat luni şeful Forţelor navale ucrainene în deschiderea fazei active a manevrelor.

Planul de exerciții comune Sea Breeze-2019 cu participarea Ucrainei, Statelor Unite ale Americii și țărilor NATO a fost schimbat datorită acțiunilor Rusiei în Marea Neagră, se arăta într-un comunicat la Serviciului de Stat Grăniceri al Ucrainei, citat de Uawire.org.

Notificarea, făcută cu doar câteva zile înainte de Sea Breeze, a determinat organizatorii să ajusteze planurile de desfășurare a exercițiului, în acest an, în componenta maritimă a exercițiului, participanții efectuând trageri de artilerie, misiuni de desantare și elemente de interoperabiltate a unităților de forțe speciale. De asemenea, scenariul exercițiului prevede modalități de acțiune împotriva inamicului care blochează accesul de pe Dunăre în Marea Neagră.

Centrul Național de Management al Apărării din Rusia a declarat că flota rusă a Mării Negre monitorizează acțiunile navelor NATO în timpul exercițiilor

Statele membre NATO participante la exercițiu sunt: SUA, Marea Britanie, Canada, Italia, Turcia, Polonia, Norvegia, Bulgaria, Grecia, România, Danemarca, Letonia, Estonia, iar cele parenere sunt EAU, Suedia, Ucraina, Moldova, Georgia

Ştiri Recomandate

Velier ucrainean cu cinci persoane la bord, remorcat până în Portul Constanţa
Israelul, atacat din nou. Rachete lansate din Fâșia Gaza
Ameninţări Hezbollah: Benjamin Netanyahu susţine că 'nu este impresionat'
Avioanele de luptă ale Israelului au lovit Fâșia Gaza
Serviciul German de Informații Externe (BND), scapă de ancheta justiţiei din Austria
Rusia ar urma să aibă o bază navală în Venezuela
Tensiunile din Kashmir. India şi-ar putea revizui doctrina de a nu recurge prima la arma nucleară
Preşedintele Letoniei: Germania trebuie să joace un rol mai important în problemele globale