Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Secretarul adjunct al NATO: Există actori statali și actorii non-statali care încearcă să creeze disensiuni în interiorul Occidentului
03 apr, 14:05
NATO va pune la dispoziția aliaților resursele sale de achiziție de materiale sanitare necesare în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, a declarat, joi,  Mircea Geoană,  secretar general adjunct al NATO,  într-un interviu acordat jurnalistului Claudiu Pândaru, la Digi24.
Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO

,,Am încredințat comandantului suprem aliat din Europa sarcina de a coordona tot ce înseamnă modalități de sprijin, de coordonare și de dirijare a tot ce este în exces la nivel național către aliații care au nevoie de sprijin în acest moment", a declarat Mircea Geoană. Concret, un prim pas făcut de NATO, în acest moment, este să pună la dispoziție logistica aliaților care au nevoie de sprijin în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

NATO va sări în ajutorul aliaților care au nevoie de sprijin

"Avem o experiență în tot ceea ce înseamnă logistică. România a utilizat această logistică și o va folosi în continuare. Transportul de materiale sanitare din Coreea de Sud care a ajuns în România a fost făcut cu avioane NATO. Aceste capabilități NATO le punem la dispoziție aliaților noștri. Avem un centru de coordonare a dezastrelor, care s-a activat. NATO are prerogative de control asupra spațiului aerian, ceea ce poate ajuta mult pentru transportul de materiale sanitare. Agenția specializată a NATO a fost pusă la treabă și se poate ocupa chiar și de achiziții, inclusiv a materialelor sanitare", a precizat Mircea Geoană.

Statele trebuie să rămână unite

Numărul 2 în NATO a subliniat că statele trebuie să rămână unite în fața acestei crize globale, menționând că există "actori statali și nestatali care încearcă să folosească această perioadă grea pentru a dezinforma, pentru a crea disensiuni in interiorul Occidentului".

,,Prima reacție a unei națiuni care se află sub stare de asediu este să se întoarcă către propriile nevoi, face parte din reacția psihologică naturală. După ce treci peste acest moment realizezi că este o problema globală.

Numai împreună putem depăși un astfel de moment. Există în acest moment și un risc pe care NATO este chemat prin mandatul nostru să-l preîntâmpinăm ca nu cumva criza sanitară să se transforme într-o criză securitară.

Dacă învățăm lecțiile corect, putem să ieșim mai puternici, la sfârșitul zilei să înțelegem că între economic, social și securitar există o simbioză apropae desăvârșită. Aici este rolul NATO, aici este rolul nostru", a declarat Mircea Geoană.

Ştiri Recomandate

Rusia are noi interese strategice în Libia. Generalul Gregory Hadfield: Avioanele aduse din Siria, suport militar pentru mercenarii din Grupul Wagner
Criza rachetelor S-400. Rusia este nerăbdătoare şi așteaptă să livreze Turciei cel de-al doilea lot de sisteme de apărare aeriană
Document strategic: Rusia a inclus armele dislocate în spațiu în categoria ameninţărilor militare
Germania susţine participarea Ucrainei la Programul Parteneriatului Consolidat al NATO
Ambasada Rusiei la Bucureşti promovează teorii ale conspiraţiei. Informaţii despre presupuse experimente efectuate de cercetători americani în Ucraina
Şeful diplomaţiei germane: Manifestaţiile paşnice din SUA sunt ''mai mult decât legitime''
Situația degenerează în SUA. Polițiști împușcați de protestatari
Zaharova spune că teoria implicării Rusiei în protestele din SUA e 'manipulare murdară'