Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Şeful industriei de apărare a Turciei: Noi încă mai livram componente pentru avioanele de luptă F-35
Turcia încă mai produce şi livrează componente pentru avioanele de luptă americane F-35, în pofida faptului că a fost suspendată din acest program în urmă cu aproape un an din cauză că a importat din Rusia sisteme de apărare antirachetă, a afirmat joi şeful industriei de apărare a Turciei, Ismail Demir, informează Reuters.

Washingtonul a anunţat în iulie anul trecut, când primele sisteme de apărare antirachetă ruseşti S-400 au ajuns în Turcia, că suspendă Ankara din programul F-35 şi va pune punct implicării Turciei până în martie 2020.

SUA au mai anunţat atunci că această achiziţie presupune că Turcia ar putea fi obiectul unor sancţiuni, în conformitate cu legislaţia SUA menită să descurajeze importurile în domeniul apărării din Rusia.

Turcia a fost atât producător al unor componente, cât şi un important importator de avioane de luptă Lockheed Martin F-35. Washingtonul susţine că sistemele S-400 periclitează avioanele americane - ceea ce Ankara neagă - şi sunt incompatibile cu sistemele de apărare ale NATO.

Citeşte şi: Criza rachetelor S-400. SUA avertizează Turcia cu privire la activarea sistemelor ruseşti

,,A fost o decizie în SUA că nimic nu va mai fi achiziţionat din Turcia pentru aparatele F-35 după martie 2020, însă această abordare nu mai este valabilă", a spus Demir, potrivit Agerpres.El a dat de înţeles că pandemia globală de coronavirus a făcut ca acest deadline să nu se mai aplice, însă fără a oferi explicaţii.

"Companiile noastre îşi continuă producţia şi livrarea", a spus el într-un interviu online, adăugând că Turcia rămâne un "partener loial" al programului F-35.

Scoaterea Turciei din proiect i-ar costa pe alţi membri ai programului până la 600 de milioane de dolari, a subliniat el.

Oficiali turci au anunţat înainte că desfăşurarea de sisteme ruseşti S-400 a fost suspendată din aprilie din cauza epidemiei de coronavirus, dar în cele din urmă va continua. Potrivit lui Demir, un nou calendar pentru activarea sistemelor S-400 va fi elaborat când operaţiunile vor reporni la întreaga capacitate după epidemie.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ungaria achiziționează rachete AMRAAM pentru Gripen. Cea mai mare achiziție din istoria cooperării militare dintre Ungaria și SUA
Pompeo spune că situația actuală nu e 'Războiul Rece 2.0', dar 'problema China' e în unele privințe mult mai dificilă
David și Goliat: China vs. Taiwan, în bătălia pentru 'o singură Chină'
Ministerul rus al Apărării va încheia un nou contract pentru achiziționarea de avioane Su-35S
Lupta Poliției Române cu clanurile interlope. Iohannis spune că lupta e 'una de durată'
Brigadă Stryker a SUA, în zona Mării Neage pentru descurajarea unei eventuale acțiuni a Rusiei
Preşedintele Iranului ameninţă că vor exista consecinţe dacă embargoul asupra armelor va fi prelungit
O dronă turcă a ucis doi înalți oficiali irakieni
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro