Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Serbia și-a testat blindatele BVP M-80A, sub privirile ministrului Vulin (FOTO)
16 ian, 14:54
Ministrul Apărării, Aleksandar Vulin, și șeful Statului Major al Forțelor Armate sârbe, generalul Milan Mojsilovic, au participat la testarea mașinilor de luptă ale infanteriei BVP M-80A (versiunea modernizată).

Potrivit Ministerului Apărării de la Belgrad, Serbia efectuează numeroase modernizări ale arsenalului militar, implementând tehnologii și capacități noi. Ministrul Vulin a declarat în cadrul testelor că viitorul vehiculelor de luptă pentru infanterie îl reprezintă modernizarea sistemelor la cele mai înalte standarde, împreună cu armamentul, pentru a putea face față provocărilor secolului XXI.

Prin modernizarea M-80A, Serbia își propune să poată folosi blindatele atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, și în orice condiții meteorologice. Vulin a subliniat că ceea ce nu poate produce sau moderniza, Serbia va achiziționa indiferent de cost, întrucât ”viața soldaților” și ”suveranitatea Serbiei” nu are preț, amintește Ministerul Apărării de la Belgrad.

Blindatele, dotate cu sisteme optoelectronice, au fost testate și pe timp de noapte în poligonul de la Nikinci, unde au fost efectuate și trageri.

În prezent, Serbia deține aproximativ 320 de BVP M-80A, dezvoltate de fosta Iugoslavie sub licență sovietică. Începând din anul în curs Belgradul intenționează modernizarea a 220 de astfel de vehicule.

Sursă foto: Ministerul Apărării de la Belgrad

(w670)

 

(w670)

 

(w670)

 

(w670)

 

(w670)

Ştiri Recomandate

Rușii se laudă că noile Su-57 pot zbura 'singure'. O nouă perdea de fum a Moscovei?
Putin cere Consiliului de Securitate o poziție finală după retragerea SUA din Tratatul Cer Deschis
Jurnaliști uciși la Kabul
Disensiuni în Guvernul Italiei cu privire la achiziția de avioane F-35
US Army a comandat rachete Hydra-70
Taiwan confirmă achiziția sistemului de rachete Harpoon Block II
Marea Britanie, îngrijorată de transferul avioanelor rusești în Libia
Guvernatorul din Minnesota va 'mobiliza în totalitate' Garda Naţională