Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Serbia mulțumește Moscovei și spune că Armata rusă a ajuns la 'momentul potrivit'
08 apr, 14:13
În contextul epidemiei de COVID-19, Rusia a trimis mai multe zboruri militare către Serbia în urma cărora pe teritoriul sârb au ajuns echipamente medicale și specialiști ruși.
Armata rusă, pe străzile din Serbia, în contextul epidemiei de COVID-19. Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Pe site-ul Ministerului Apărării din Serbia - stat care amintim a cerut oficial aderarea la Uniunea Europeană - a fost publicat un mesaj de mulțumire pe care Belgradul l-a transmis Moscovei.

Ministrul Apărării, Aleksandar Vulin, a purtat o discuție video cu omologul său rus Serghei Șoigu. Vulin a transmis, „în numele președintelui sârb Aleksandar Vucic, recunoștința sârbilor către Vladimir Putin”.

CITEȘTE ȘI: Fost expert NATO: Rusia a infiltrat ofițeri GRU în Italia


Sârbii spun că Armata rusă a ajuns la ”momentul potrivit” 

 

„Ajutorul pe care ni l-ați trimis este imens, este necesar și a sosit la momentul potrivit”, afirmă ministrul Apărării din Serbia, despre zborurile militare ale Federației Ruse.

Vulin merge mai departe și vorbește despre faptul că cetățenii Serbiei sunt „încântați” atunci când văd pe străzile țării „specialiștii curajoși și profesioniști” ai Rusiei care ajută Belgradul în lupta împotriva coronavirusului. Totodată, ministrul Apărării sârb i-a mulțumit lui Șoigu că Rusia nu a uitat de Serbia în aceste momente.

Potrivit sursei citate, rușii au efectuat misiuni de dezinfectare a străzilor din Serbia, dar și a unor unități medicale din 10 orașe ale țării. Totodată, patru cadre medicale rusești ar fi implicate în tratarea pacienților bolnavi de COVID-19.

Potrivit celor mai recente informații oficiale, Serbia are confirmate 2.447 de cazuri COVID-19 și 61 de decese cauzate de noul coronavirus.

Citește mai multe despre propaganda rusă în criza COVID-19:  Rusia a trimis 'ajutor umanitar' în SUA

Ştiri Recomandate

Rușii se laudă că noile Su-57 pot zbura 'singure'. O nouă perdea de fum a Moscovei?
Putin cere Consiliului de Securitate o poziție finală după retragerea SUA din Tratatul Cer Deschis
Jurnaliști uciși la Kabul
Disensiuni în Guvernul Italiei cu privire la achiziția de avioane F-35
US Army a comandat rachete Hydra-70
Marea Britanie, îngrijorată de transferul avioanelor rusești în Libia
Guvernatorul din Minnesota va 'mobiliza în totalitate' Garda Naţională
Merkel refuză invitația lui Trump de a participa la G7, motivând pandemia. Berlinul critică și încetarea relațiilor dintre SUA din OMS