Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Serbia nu se poate înarma pe cât vrea Rusia. Belgradul nu are bani pentru sisteme de rachete ruseşti S-400
06 noi 2019 / 21:34
Serbia nu va achiziţiona sisteme de rachete ruseşti S-400, statul nu dispune de bani pentru a plăti pentru acest sistem, a explicat preşedintele Republicii Serbia, Aleksandar Vucic.
sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400

Serbia nu intenţionează să achiziţioneze sisteme ruseşti S-400, a declarat marţi, preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, în direct la televiziunea naţională RTS, atunci când a fost întrebat despre posibilele sancţiuni impuse de SUA la adresa Serbiei, în cazul în care Belgradul va achiziţiona S-400, potrivit Rador.

Aleksandar Vučić a răspuns astfel la această întrebare: ,,Ceea ce am văzut este o armă impresionantă. Nu intenţionăm să achiziţionăm, (sisteme S-400), pentru că nu avem banii necesari pentru a plăti pentru acestea, având în vedere construcţia de autostrăzi şi numeroase proiecte.

,,Ştiţi, atunci când ai astfel de arme, nimeni nu te va mai ataca. Acolo unde există S-400 nu mai zboară nici piloţii americani, nici alţii nu mai zboară: nici deasupra Turciei, nici deasupra Siriei nu mai zboară piloţii israelieni, cu excepţia Înălţimilor Golan. Avem o aviaţie, cea mai puternică din toate timpurile, vom consolida apărarea antiaeriană cu Panţîr şi cu altele care nu se regăsesc pe lista de sancţiuni", a declarat preşedintele.

,,Serbia este o ţară mică, înconjurată din toate părţile de NATO. Intenţionăm să construim relaţii cu absolut toată lumea, dar nu vom fi ca puiul de căprioară Bambi, pe care oricine îl poate înghiţi, când are chef. Niciodată nu îmi voi permite o astfel de iresponsabilitate cum a fost cea din anii 90, ai secolului XX, şi să fim atât de slabi", a subliniat el.

Serbia achiziţionează armament, dar nu intenţionează să atace pe nimeni

,,Serbia cumpără arme pentru că este o ţară liberă, o ţară mică înconjurată de state membre NATO, cu care noi dorim să avem relaţii bune. Dar nu vom fi un Bambi pe care ele îl vor devora'', a declarat Vucic într-o emisiune difuzată marţi seară de postul de televiziune public de la Belgrad.

Şeful statului sârb a explicat că nu va permite ca ţara sa să fie atât de slabă ca în anii '90 şi a adăugat că deciziile sale privind achiziţionarea de armament se bazează pe fondurile de care dispune Serbia.

Rusia va livra un sistem de rachete antiaeriene în Serbia, chiar dacă SUA au avertizat despre posibile sancțiuni împotriva țării balcanice în cazul unor astfel de achiziții.

Agenția de știri TASS din Rusia a declarat miercuri că sistemul Pantsir-S va fi livrat Serbiei "în următoarele luni, în conformitate cu contractul semnat".

Rusia va livra sistemele de rachete Pantsir-S în următoarele câteva luni, în conformitate cu contractul semnat, a declarat miercuri șeful Rosoboronexport, Alexander Mikheyev.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
Noul desen al prezenței US Army în Europa: În România ar putea ajunge brigada Stryker iar Polonia va plăti ea costurile prezenței SUA
Zeci de răniţi în urma unei explozii puternice în portul Beirut - Video
Pentagonul anunță că a testat cu succes o rachetă intercontinentală
Belarus îşi mobilizează o parte din rezerviști de teama unei intervenții a Rusiei
China avertizează SUA să nu deschidă ''cutia Pandorei'' în disputa TikTok
Reuniune de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare din Liban după exploziile de la Beirut
Mercenari ruşi arestaţi în Belarus: Lukaşenko denunţă o tentativă de a 'organiza un masacru' la Minsk
Sistemul de apărare împotriva rachetelor, Iron Dome va fi construit și instalat și în Statele Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro