Serviciile ucrainene afirmă cu Rusia are 950 de rachete de înaltă precizie cu rază de peste 350 km. Vor mai urma atacuri masive după care refacerea stocului
Purtătorul de cuvânt al Direcției Principale de Informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, Vadim Skibitsky, a declarat, pe 02.04.2024, că, în această primăvară, Rusia intenționează să mai lanseze încă două sau trei lovituri majore cu rachete împotriva țintelor ucrainene. Potrivit precizărilor acestuia, Moscova are nevoie de o pauză, pentru a acumula noi mijloace de distrugere.
Bombardier Tu-160 cu rachete de croazieră Kh-101 și Kh-555. Fotografie a Ministerului Apărării al Federației Ruse
,,Acum, în Rusia, conform estimărilor noastre, există aproximativ 950 de rachete de înaltă precizie de nivel operativ-strategic, cu o rază de acțiune de peste 350 de kilometri. Tendința pe care o vedem este că ei tind să-și păstreze un stoc de cel puțin 900 de rachete. După cum se poate observa, rușii se apropie de această limită”, a remarcat Skibitsky.
Rusia intenționează să producă în această lună 40 de rachete de croazieră Kh-101
Racheta Kh-101 / Ministerul rus al Apărării
Acesta a adăugat că, potrivit informațiilor deținute de partea ucraineană, Rusia intenționează să producă aproximativ 40 de rachete de croazieră cu bazare aeriană de tip Kh-101 în luna aprilie.
Sursele rusești care au prezentat declarațiile purtătorului de cuvânt al GUR au menționat faptul că, la sfârșitul lunii martie, armata rusă a lansat mai multe atacuri masive cu rachete asupra țintelor militare de pe teritoriul ucrainei.
Pe lângă aerodromuri, puncte de dislocare a personalului și echipamentelor de luptă sau centre de luare a deciziilor, au fost lovite și instalații ale infrastructurii energetice a Ucrainei.
Aceste atacuri au provocat pagube grave sau defectarea completă a capacității de generare a energiei electrice a țării. Ca urmare, au fost înregistrate întreruperi de curent în zone mari populate din Ucraina.
Experții militari au remarcat faptul că, în timpul ultimelor atacuri, au fost lovite și o serie de obiective care nu au fost atinse anterior. De exemplu, în vestul Ucrainei, a fost distrusă o mare unitate subterană de stocare a gazelor naturale.
CITEȘTE ȘI: Rusia se teme de F-16 și a început deja „vânătoarea de F-16” în vestul Ucrainei. Pentru prima dată F-ul contestă serios superioritatea aeriană rusă
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News