Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Siria: Convoi militar american, blocat de militarii ruşi (Video)
03 mai, 12:47
Vehicule blindate ale Armatei Ruse au blocat, în cursul zilei de sâmbătă, deplasarea unui convoi militar american, pe o şosea din nordul Siriei, precizează agenția de știri Lenta.ru.

Potrivit agenției de ştiri, forţele militare ruse au împiedicat convoiul militar american să intre în orașul sirian Kamyshly, unde se află o bază militară rusă. Până în acest moment, nu există alte detalii despre contextul în care acest incident s-a petrecut şi nici alte informaţii din partea armatei SUA care să confirme sau să infirme cele susţinute de mass-media rusă.

Detalii despre modul în care acest incident s-a produs au apărut pentru prima dată pe serviciul de mesagerie Telegram, unde a fost publicată şi o înregistrare video.

 

Nu este pentru prima dată când un astfel de incident are loc în Siria, fiind implicate atât vehicule militare ruseşti cât şi vehicule militare ale Statelor Unite.

La sfârşitul lunii martie, o patrulă militară americană a blocat un convoi militar rus la trecerea pe o autostradă din nord-estul Siriei. În încercarea de a evita blocada, convoiul rusesc a rămas blocat în noroi. Soldații americani au blocat patrula militară rusă pe o rută petrolieră. Convoiul rus încercând să ajungă la un punct de trecere de frontieră între Siria și Irak, care este sub controlul Forțelor Democrate Siriene (SDF) susținute de SUA.

La începutul lunii febroarie a avut loc un incident între două vehicule militare de luptă, unul aparţinând armatei americane și cel de-al doilea forţelor militare ruse. În cadrul acestui incident, o patrulă militară rusă a încălcat protocolul de detensionare și a fost escortat în afara ariei de operare a armatei SUA.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Federația Rusă a testat un sistem automatizat de tragere pentru complexele Iskander și Tornado-S
Rusia avertizează că va percepe orice rachetă trasă asupra sa ca fiind una nucleară
Avioane israeliene au bombardat obiective Hamas din Fâșia Gaza
Proteste în marile orașe din Belarus după ce Alexandr Lukașenko a fost dat câștigător în urma exit-poll
Magnatul mass-media Jimmy Lai din Hong Kong, arestat în baza noii legislaţii privind securitatea naţională
Ruşii ar vrea, dar Su-57 e departe de a fi pregătit pentru luptă
Grupul de luptă condus de portavionul USS Dwight D. Eisenhower s-a întors la bază după șapte luni de misiune
Generalul Grumaz: României îi lipsește apărarea de coastă, deși apărarea antiaeriană e foarte bine pusă la punct
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro