Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Siria: Schimb de focuri între militarii americani şi forţele armate siriene (Foto/Video)
17 aug 2020 / 16:15
În cursul zilei de astăzi a avut loc un schimb de focuri între militarii americani şi forţele siriene, după ce unui convoi militar american i-a fost interzisă trecerea printr-un punct de control de pe o şosea din nordul Siriei.

Incidentul s-a produs luni la sud de Qamishli, un oraș din nordul Siriei, aflat lângă granița cu Turcia, la scurt timp după ce trupele siriene au refuzat să permită accesul unui convoi militar american – format din mai multe transportoare blindate de timp MRAP – care era angajat într-o misiune de patrulare.

Convoiului militar american i-a fost refuzată trecerea printr-un punct de control, aflat în apropierea bazei aeriene Qamishli, potrivit regimului sirian și al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR), citat de CBSNews şi The New York Times.

G Ad:

În cursul zilei de astăzi, pe reţele de socializare, au apărut mai multe imaginii şi materiale video care confirmă că între forțele armate siriene şi trupele americane a exista un schimb de focuri în apropierea unui punct de control.

 

Militarii americani ar fi cerut suport aerian

 

Sursele citate precizează că, atât Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, cât și mass-media siriană au declarat că forțele americane au solicitat suport aerian – după unele surse un elicopter, după altele două elicoptere – pentru a lovi punctul de control. Agenția de știri SANA a declarat că un soldat sirian a fost ucis și alţi doi au fost răniți în urma acestui incident.

Potrivit The New York Times, până la această oră Armată americană nu a făcut niciun comentariu cu privire la acest incident.

SUA are în prezent aproximativ 700 de trupe, majoritatea staționate în estul Siriei. Oficialii americani spun că misiunea lor este de a continua lupta împotriva celor câteva celule teroriste, încă existente, ale grupării teroriste Stat Islamic (IS) și de a împiedica forțele regimului sirian să pună stăpânire pe câmpurile petroliere din regiune.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Programele majore de înzestrare vor continua cu aceeași forță
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro