Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SIS reacționează după ce Dodon a acuzat-o pe Maia Sandu că folosește serviciile de informații pentru a fila socialiștii
04 feb, 15:12
Serviciul de Informații și Securitate (SIS) dezminte declarațiile făcute de liderul PSRM Igor Dodon, potrivit cărora Maia Sandu i-ar fi dat indicații șefului SIS, Alexandr Esaulenco, să urmărească socialiștii.
Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Sursă foto: SIS Facebook

„Spre regret, continuă tendința de atragere a Serviciului de Informații și Securitate în jocuri și dezbateri politice. Recent, în cadrul unei emisiuni televizate, de către unul dintre liderii politici a fost făcută o afirmație privind realizarea de către instituție a unor indicații ilegale parvenite de la președintele Republicii Moldova, în raport cu partidul politic pe care-l reprezintă. SIS dezavuează și dezminte această informație și reconfirmă poziția fermă de respectare univocă a legislației în vigoare și prioritizarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în cadrul realizării misiunii de asigurare a securității naționale pe toate direcțiile de activitate”, transmite un comunicat al SIS, citat de portalul Deschide.md.

Totodată, „Serviciul de Informații și Securitate solicită respectuos persoanelor de demnitate publică și actorilor politici să se abțină de la lansarea în spațiul public a declarațiilor false, lipsite de argumente, calomnioase și denigratoare în adresa instituției”.

În același timp, „SIS îşi reafirmă hotărârea de a menţine neutralitatea şi echidistanţa în activitatea cotidiană cu realizarea misiunilor în strictă conformitate cu interesele de securitate ale Republicii Moldova”.

Amintim că, ieri, 3 februarie, în cadrul emisiunii Politica de la TV8, Igor Dodona a declarat că președintele Maia Sandu i-ar fi cerut șefului SIS să fileze oponenții săi politici. „Democrația este în pericol, atunci când chemi judecătorii la covor, și procurorul și șeful SIS-ului și dai indicații șefului SIS să urmărească socialiștii”, a spus Dodon.

G Ad:

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Aviația israeliană a bombardat iar Fâșia Gaza după un atac cu baloane incendiare (Video)
Bombardierul stealth chinez H-20 va fi mai mare decât B-21 Raider
Palestinienii acuză pe Hamas că depozitează arme în zone rezidențiale
Zumwalt - distrugătoarele stealth prin care SUA vor continua să domine mările: Rachete hipersonice și semnătură radar a unei bărci de pescuit
Statele Unite vor continua raidurile aeriene în Afganistan dacă ofensiva talibanilor nu încetează
Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”
India va participa la exercițiul “Vest-2021”, organizat de Rusia, deși printre invitați se numără China și Pakistanul
Doi soldați turci au fost uciși după ce blindatul în care se aflau a fost atacat în Siria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro