Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Complexele antiaeriene Gepard ale Armatei României au participat la exercițiul „Orzel Wojenny II”
13 mai, 10:31
Luna mai a început într-un ritm alert pentru militarii detașamentului de Apărare Antiaeriană rotația a IX-a care participă la misiunea de asigurare a prezenței înaintate consolidate în Polonia, precizează Comandamentului Forțelor Întrunite, pe pagina oficială de Facebook.

În perioada 3-11 mai, artileriștii antiaerieni vrânceni au participat, împreună cu aliații din cadrul Grupului de Luptă și cu forțe aparținând Brigăzii 15 Mecanizată din Polonia, la exercițiul „Orzel Wojenny II”, care a cuprins o secvență de instruire de tip CALFEX (Combined Arms Live Fires Exercice), în cadrul căreia, militarii români au executat trageri de luptă de nivel secție cu complexul antiaerian Gepard.

Misiunea sistemelor de apărare antiaeriană a fost de a asigura securitatea spațiului aerian și de a facilita protecția forțelor de manevră în toate fazele operației.

Pe timpul desfășurării acestui exercițiu complex s-au executat probleme de tragere , atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, asupra unor ținte aeriene simulate prin bombe luminoase, lansate de către plutonul de aruncătoare de 120 mm al partenerului american.

G Ad:

Această activitate majoră de instruire, caracterizată prin dinamism și care a angrenat numeroase forțe și mijloace, a fost o oportunitate pentru militarii bateriei Gepard de a-și pune în valoare capabilitățile. Prin rezultatele obținute, au demonstrat că sunt aliați de încredere, pe care partenerii se pot baza în orice moment.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro