Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Slovenia a primit primele vehicule de luptă Oshkosh JLTV 4x4
21 mai, 14:24
Compania americană Oshkosh Defense a livrat armatei Sloveniei primele vehicule tactice ușoare (JLTV).
Vehicul Oshkosh 4x4 Sursa foto: Slovenian Defense Ministry

În decembrie 2018, Slovenia a semnat un acord interguvernamental cu guvernul SUA pentru achiziționarea a 38 de vehicule tactice ușoare Oshkosh (JLTV), transmite Army Recognition

Din imaginile recente se pare că primul lot este format din 24 de vehicule, celelalte 14 urmând să sosească la o dată ulterioară.

JLTV este un vehicul blindat ușor din categoria MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) complet dezvoltat și proiectat de compania americană Oshkosh Defense bazat pe vehiculul L-ATV (Light Combat All-Terrain), dar cu mai multă protecție și mobilitate.

JLTV a fost unul dintre cele mai mari programe ale armatei SUA pentru înlocuirea vechilor vehicule tactice ușoare HUMVEE 4x4. Pe 25 august 2015, Oshkosh Defense a fost selectat pentru programul JLTV.

G Ad:

Prima comandă de JLTV a fost plasată în martie 2016, de US Army care a comandat 657 de vehicule. JLTV oferă niveluri de protecție mai mari decât cele ale Humvee, comparabile cu cele ale modelelor din clasa MRAP.

Vehiculele JLTV pentru armata slovenă vor fi echipate cu o mitralieră telecomandată Kongsberg Protector calibru 12,7 mm iar, opțional, turela poate fi echipată cu un lansator pentru racheta antitanc ghidată Spike LR de fabricație israeliană. În decembrie 2020, forțele armate slovene au finalizat cu succes lansarea dintr-un vehicul JLTV a rachetelor Spike LR fabricate de Rafael.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Sateliți de cercetare Sentinel ai Uniunii Europene ar fi fost atacați de pe teritoriul Rusiei
Artileriștii antiaerieni români le-au prezentat militarilor americani sistemele Gepard ale Armatei (Foto)
Rusia a început producerea unui avion pentru conducerea trupelor în cazul unui război nuclear
SUA au testat noile rachete ale sistemului Aegis, similar celui amplasat la Deveselu: Una din două ținte balistice a fost interceptată
Rusia consideră problema Insulele Kurile ”caz închis”. Oficial rus: Dacă ar fi revenit Japoniei le transformau în baze americane
”Buzduganul cazac” – Exercițiu ucraineano-britanic de respingere a unei agresiuni hibride
Fără apă și fără curent. Zeci de persoane au scandat împotriva regimului în Iran
Primul submarin construit de Taiwan, cu sprijin american, va fi lansat la apă în 2023
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro