Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Forţele terestre americane vor transfera mai multe tancuri Abrams din Germania în Polonia (Foto)
13 iul, 15:18
Armata americană va disloca din poligonul Bergen-Hohne din Germania, în perioada 14 iulie - 22 august, mai multe tancuri principale de luptă M1 Abrams și vehicule de luptă Bradley, în Polonia, ca parte a ultimei fazei a exerciţiului militar multinaţional DEFENDER-Europe 20.

Aproximativ 550 de militari ai forţelor terestre americane din Batalionul 2 din Regimentul 12 Cavalerie şi 55 de tancuri Abrams și vehicule de luptă Bradley, dislocaţi ca parte a exercițiului de pregătire pentru desfășurare în situații de urgență (EDRE), vor participa la exerciţii de pregătire în poligonul Drawsko Pomorskie, nord-vestul Poloniei, în perioada 14 iulie - 23 august, a declarat vineri ministerul polonez al Apărării.

Cele 55 de tancuri Abrams și vehicule de luptă Bradley, care vor fi dislocate în această perioadă în Polonia, sunat ale armatei Statelor Unite şi au fost mutate iniţial, la începutul acestui, în poligonul Bergen-Hohne din Germania, ca parte a exerciţiului militar multinaţional DEFENDER-Europe 20.

Citeşte şi: Polonia a fost lovită de un val de știri false înainte de începerea exercițiilor militare cu forţele SUA

EDRE este parte a versiunii reduse a Defender-Europe 20. Amintim că, exerciţiul militar multinaţional Defender-Europe 20 trebuia să fie cele mai mari exerciții de pregătire al armatei americane – US Army planificase pentru acest exerciţiu cea mai mare desfăşurare militară în Europa din ultimii 25 de ani, cu 20.000 de soldaţi trimişi din Statele Unite pentru a se alătura celor 9.000 de militari aflaţi deja pe continent.

Cu toate acestea, din cauza epidemiei de coronavirus, multe dintre etapele exerciţiului Defender-Europe 20 au fost fie anulate, fie restrânse, pentru limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19 în rândul militarilor care urmau să participe la acest exerciţiu.

La manevrele militare urmau să participe în total 37.000 de militari aliaţi, în mai şi iunie, în 10 ţări europene.

Conform declarației de vineri, toate măsurile necesare de prevenire și răspândire a coronavirusului vor fi luate în timpul exercițiilor viitoare pentru a asigura securitatea soldaților participanți.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Ciucă anunță că militarii români aflați în Turcia sunt în afara oricărui pericol după cutremurul
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro