Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Statele Unite și NATO acuză Rusia și China de dezinformare în contextul pandemiei COVID-19
31 Martie, 11:52
Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au discutat luni despre situația mondială cauzată de pandemia coronavirusului.
Sursa Foto: Defense One

Cei doi oficiali au discutat, luni, printr-o videoconferință, despre cooperarea transatlantică, iar unul dintre cele mai importante subiecte de pe agendă a fost despre modul în care Alianța Nord-Altlantică încearcă să facă față companiilor de dezinformare şi propaganda susţinute de China şi Federaţia Rusă - în contextul pandemiei COVID-19, se arată într-un comunicat de presă al Departamentul de Stat al SUA.

„Secretarul și Secretarul General au discutat despre modul în care NATO își coordonează răspunsurile Alianței față de pandemia cu COVID-19, dar și despre importanța eforturilor depuse împotriva acțiunilor de răspândire a dezinformării și propagandei legate de virus, desfășurate de China și Rusia", se precizează în comunicatul oficial.

Amintim că, în urmă cu două săptămâni, EU vs. Disinformation, platforma creată de experții în comunicare strategică ai Serviciului European de Acțiune Externă al UE, a elaborat un amplu şi cuprinzător raport din care reiese că mass-media din Rusia a desfăşurat "o campanie semnificativă de dezinformare" împotriva Occidentului, pentru a agrava impactul noului tip de coronavirus.

Raportul mai preciza şi faptul că Rusia răspândeşte dezinformării cu privire la pandemia de coronavirus cu scopul de a semăna neîncredere în instituțiile publice occidentale și în sistemele de asistență medicală.

Săptămâna trecută, secretarul de stat american Mike Pompeo i-a criticat dur pe oficiali chinezi cu privire la modul în care au gestionat pandemia de coronavirus, afirmând că Partidul Comunist din China ascunde lumii informații importante care ar putea preveni răspândirea cazurilor.

Într-un interviu pentru Washington Watch, secretarul de stat al SUA a precizat că întârzierea Beijingului în a oferi informații despre virus a creat un risc pentru întreaga lume și a pus „mii de vieții sub risc".

„Preocuparea mea este că această secretomanie, această dezinformare în care este implicat Partidul Comunist Chinez, face că întregii lumi să-i fie refuzate informaţii de care este nevoie pentru a putea preveni repetarea unui scenariu asemănător", a precizat Mike Pompeo.

Secretarul de stat american a acuzat și Iranul și Rusia că duc campanii de dezinformare în privința virusului.

„Campaniile de dezinformare din Rusia și Iran, precum și China, continuă. Ei vorbesc despre faptul că ar fi venit armata americană sau că poate a pornit din Italia, orice lucru pentru a abate responsabilitate", a subliniat Pompeo.

Ştiri Recomandate

SUA confirmă: 'Un test nuclear ar putea avea loc în următoarele luni'. Avertisment pentru Rusia și China
Rusia neagă atacul cibernetic asupra Bundestagului
Întâlnire între liderii milițiilor din Libia
F-35: Flota Norvegiei, din ce în ce mai puternică. Încă trei aeronave au aterizat în țara scandinavă
Igor Dodon, Președintele R. Moldova și Ion Chicu, premierul moldovean. Sursă foto: Guvernul Republicii Moldova
EXCLUSIV
Morari: Un consilier al premierului Chicu mi-a dat de înțeles că urmează tăvălugul
O nouă ofensivă împotriva lui Haftar? Expert militar: „Turcia a decis să meargă până la capăt”
Rusia dezvoltă un nou vehicul blindat, Mars-2000
OMS nu pierde timpul după decizia lui Trump. Fundație proprie pentru a atrage fonduri private