Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Statele Unite vor acorda Ucrainei 140 de milioane de dolari sub forma unui ajutor militar
14 sep, 14:13
Departamentul de Stat al SUA a aprobat alocarea a 141,5 milioane de dolari pentru consolidarea securității și apărării Ucrainei,  relatează Vocea Americii  citând publicația Defense News. Banii vor fi folosiți pentru a achizitionarea de puști cu luneta și lansatoare de grenade.

Administraţia SUA a luat hotărârea acordării unui ajutor militar pentru Ucraina în valoare de aproape 140 de milioane de dolari, în urma revizuirii unor programe în acest sens, a anunţat consilierul secretarului de stat al SUA pentru afaceri politico-militare, Clarke Cooper, în timpul unei întâlniri cu jurnaliştii.

,,Sunt bucuros să vă anunţ că am trimis o notificare oficială referitoare la conturile noastre din care va fi acordat Ucrainei un ajutor în sfera securităţii. Este vorba în total de aproape 140 de milioane de dolari cu titlu de ajutor militar pentru Ucraina" , a declarat reprezentantul Departamentului de Stat al SUA.

Se precizează faptul că această sumă este acordată suplimentar la ajutorul militar în valoare de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina, care a fost acordat anterior de Departamentul Apărării al SUA.

Potrivit afirmaţiilor sale, notificarea menţionată a fost adresată administraţiei Congresului american

Amintim că, la sfârşitul lunii august, publicaţia americană Politico, citând un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului Apărării al SUA, a raportat că Pentagonul, la solicitarea Casei Albe, a finalizat o analiză a sumei de ajutor militar acordat Ucrainei și a ajuns la concluzia că programul de ajutor în privinţa securităţii trebuie să continue.

Rezultatele analizei au fost raportate la Casa Albă. Statele Unite oferă Ucrainei asistenţă militară în valoare de 250 de milioane de dolari, în contextul acţiunilor de contracarare a Rusiei.

Publicaţia citată a precizat la acel moment că Donald Trump dorea să se convingă că aceşti bani vor fi folosiţi în cel mai bun mod din punct de vedere al intereselor Statelor Unite ale Americii. Pe perioada efectuării revizuirii, aceste fonduri au fost îngheţate. Amintim că, în conformitate cu informaţiile Departamentului american al Apărării, din 2014 volumul total al ajutorului militar oferit de Washington Kievului s-a ridicat la 1,5 miliarde de dolari.

Ştiri Recomandate

Trupele britanice din Estonia primesc mesaje de amenințare. Oficialii britanici suspectează Rusia
Lituania înlocuiește elicopterele sovietice Mi-8 cu UH-60M Black Hawk
Soldații US Army retrași din Siria vor ajunge în Irak
China’s Energy Ambitions Set to Shake Up Russian Arctic
Turcia și forțele kurde se acuză reciproc de încălcarea armistițiului
Trump, discuție cu Erdogan după ce Turcia a continuat operațiunea împotriva kurzilor
EXCLUSIV
Geopolitics work in favour of Putin’s favor
Acord între Guvernul României și industria de apărare pentru finanțarea și sprijinirea industriei autohtone