Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA vrea destructurarea reţelelor de criminalitate care se ocupă cu traficul de arme de foc
23 iun, 09:19
Cu o zi înainte de anunţurile preşedintelui Joe Biden în domeniul luptei împotriva criminalităţii, Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a informat marţi despre crearea a cinci unităţi pentru a combate traficul de arme de foc, notează AFP.

Aceste unităţi vor fi înfiinţate în următoarele 30 de zile şi se vor concentra asupra marilor oraşe, New York, Chicago, Los Angeles, San Francisco şi Washington, care au înregistrat o creştere puternică a omuciderilor în ultimul an şi jumătate.

Reunind procurori federali, poliţişti specializaţi şi actori locali, unităţile "vor ancheta şi destructura reţelele care aduc arme criminale în comunităţile noastre cu consecinţe tragice", a explicat procurorul general al SUA, Merrick Garland, citat într-un comunicat.

Miercuri, Merrick Garland se va afla la Casa Albă, unde preşedintele democrat urmează să detalieze strategia administraţiei sale de a combate criminalitatea şi să încerce să preia controlul după acuzaţiile de laxism formulate de opoziţia republicană.

După ani de declin, omuciderile au crescut cu aproximativ 25% în toate oraşele americane în 2020 şi rămân la cel mai înalt nivel în 2021.

"Credem că violenţa cu arme de foc este motorul" acestei creşteri şi că "preşedintele poate contribui la reducerea acesteia, mai ales prin adoptarea unor măsuri de reglementare a armelor", a comentat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în cadrul unui briefing de presă.

"Chiar dacă Congresul nu se mişcă în prezent, el poate utiliza tribuna prezidenţială şi alte pârghii", a adăugat Jen Psaki, referindu-se la blocarea, de către senatorii republicani, a unui proiect de lege care vizează încadrarea mai bună a cumpărării şi vânzării armelor.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Sateliți de cercetare Sentinel ai Uniunii Europene ar fi fost atacați de pe teritoriul Rusiei
Artileriștii antiaerieni români le-au prezentat militarilor americani sistemele Gepard ale Armatei (Foto)
Rusia a început producerea unui avion pentru conducerea trupelor în cazul unui război nuclear
SUA au testat noile rachete ale sistemului Aegis, similar celui amplasat la Deveselu: Una din două ținte balistice a fost interceptată
Rusia consideră problema Insulele Kurile ”caz închis”. Oficial rus: Dacă ar fi revenit Japoniei le transformau în baze americane
”Buzduganul cazac” – Exercițiu ucraineano-britanic de respingere a unei agresiuni hibride
Fără apă și fără curent. Zeci de persoane au scandat împotriva regimului în Iran
Primul submarin construit de Taiwan, cu sprijin american, va fi lansat la apă în 2023
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro