Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Stoltenberg: NATO va lua măsuri de reacție la desfășurarea de către Rusia de noi rachete nucleare
13 ian, 15:04
În acest an, NATO va răspunde la desfășurarea în Europa de rachete de croazieră nucleare rusești SSC-8 în terminologia NATO - de tip Novator 9M729 în terminologia rusă , a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de Welt.

„În ceea ce priveşte SSC-8 (ruseşti), vom lucra la sistemele de apărare aeriană și de apărare împotriva rachetelor, la armele convenționale, la creșterea pregătirii de luptă și extinderea termenilor de avertizare", a spus Stoltenberg, care a adăugat că miniștrii apărării NATO au aprobat deja măsurile adecvate.

„Prin desfăşurarea de rachete de croazieră SSC-8, Rusia a încălcat Tratatul INF. Este parte a strategiei Rusiei de a înveşti puternic în noi capacități moderne, inclusiv în noi arme nucleare", a spus Stoltenberg, precizeaza paginaderusia.

Potrivit acestuia, răspunsul NATO va fi adecvat și va viza apărarea Alianței.

Stoltenberg a mai subliniat că NATO nu intenționează să desfășoare noi rachete nucleare cu lansare de la sol în Europa. Potrivit acestuia, un alt obiectiv este consolidarea controlului armelor.

 

Rachete SSC-8 cu o rază de acțiune de peste 2.000 de kilometri


Motivul pentru extinderea capabilităților NATO pentru descurajare și apărare este încetarea Tratatului INF privind sistemele de rachetă cu rază medie şi scurtă de acțiune.

Statele Unite și alți parteneri NATO consideră că Rusia a încălcat acordul de mai mulți ani odată cu desfăşurarea sistemului său SSC-8, capabil să lanseze rachete de croazieră, care pot fi echipate cu focoase nucleare și să zboare peste 2.000 de kilometri. Moscova respinge acest lucru și susține că raza de acțiune a sistemului este sub 500 de kilometri.

Ştiri Recomandate

Rusia are noi interese strategice în Libia. Generalul Gregory Hadfield: Avioanele aduse din Siria, suport militar pentru mercenarii din Grupul Wagner
Criza rachetelor S-400. Rusia este nerăbdătoare şi așteaptă să livreze Turciei cel de-al doilea lot de sisteme de apărare aeriană
Document strategic: Rusia a inclus armele dislocate în spațiu în categoria ameninţărilor militare
Germania susţine participarea Ucrainei la Programul Parteneriatului Consolidat al NATO
Ambasada Rusiei la Bucureşti promovează teorii ale conspiraţiei. Informaţii despre presupuse experimente efectuate de cercetători americani în Ucraina
Şeful diplomaţiei germane: Manifestaţiile paşnice din SUA sunt ''mai mult decât legitime''
Situația degenerează în SUA. Polițiști împușcați de protestatari
Zaharova spune că teoria implicării Rusiei în protestele din SUA e 'manipulare murdară'