Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA anunţă eşecul unui test cu racheta balistică intercontinentală Minuteman III
Armata americană a anunţat miercuri eşecul unui test cu rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Minuteman III, survenit la lansare, precizând că racheta era neînarmată şi că o investigaţie este în desfăşurare pentru a stabili cauza acestei disfuncţionalităţi.

Forțele Aeriene ale SUA au declarat miercuri că un test recent al rachetei balistice intercontinentale Minuteman III a eșuat.

Potrivit unui comunicat de presă, emis pe 5 mai, de către Air Force Global Strike Command, o lansare a rachetelor balistice intercontinentale Minuteman III de la Baza Aeriană Vandenberg din California, a fost oprintă după eşecul unui test cu o rachetă balistică intercontinentală de acest tip, potrivit Defence-Blog.

Pentagonul intenţionează să repete acest tir de încercare menit să demonstreze eficacitatea descurajării nucleare americane şi să dea încredere aliaţilor Washingtonului, menţionează US Air Force într-un comunicat.

G Ad:

Racheta urma să fie lansată de la baza aeriană Vandenberg, în California, în cadrul testelor efectuate periodic de armata SUA. Aceasta nu a precizat unde ar fi trebuit să cadă racheta, dar de obicei proiectilele de acest fel sunt dirijate în direcţia Insulelor Marshall şi cad în mare, relatează AFP, potrivit agerpres. 

Aflată în serviciu de 50 de ani, Minuteman III este din anul 2005 singura rachetă balistică intercontinentală cu lansare terestră din arsenalul nuclear al SUA. Rachetele de acest tip sunt instalate în silozuri de lansare la trei baze militare americane, în statele Wyoming, Dakota de Nord şi Montana.

Arsenalul nuclear american mai cuprinde rachetele Trident, lansate de pe mare şi instalate la bordul submarinelor, şi bombe nucleare transportate de bombardiere strategice.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Aviația israeliană a bombardat iar Fâșia Gaza după un atac cu baloane incendiare (Video)
Bombardierul stealth chinez H-20 va fi mai mare decât B-21 Raider
Palestinienii acuză pe Hamas că depozitează arme în zone rezidențiale
Zumwalt - distrugătoarele stealth prin care SUA vor continua să domine mările: Rachete hipersonice și semnătură radar a unei bărci de pescuit
Statele Unite vor continua raidurile aeriene în Afganistan dacă ofensiva talibanilor nu încetează
Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”
India va participa la exercițiul “Vest-2021”, organizat de Rusia, deși printre invitați se numără China și Pakistanul
Doi soldați turci au fost uciși după ce blindatul în care se aflau a fost atacat în Siria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro