Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA aprobă vânzarea a 500 de vehicule JLTV în Lituania
29 aug 2019 / 08:50
Ca urmare a dezvoltării unor noi tipuri de amenințări la adresa securității din regiunea estică a Europei, Departamentul de Stat al SUA a luat o hotărâre de a aproba posibile vânzări militare străine în Lituania. 

Propunerea se referă la cinci sute de vehicule tactice de sprijin JLTV. Astfel, guvernul Lituaniei va putea cumpăra ca urmare a acestei aprobări (și după îndeplinirea unui proces complex care include și aprobări ale altor foruri militare americane), de asemenea și kituri de integrare de bază; armură kituri balistice; set de protecție impotriva impactului exploziv; seturi de detectare a focurilor Boomerang; echipament de detectare a împușcăturilor Boomerang III; Kit-uri GPS Stand Alone; Switch de rețea - 8 port; M153 Stații comune cu armă de la distanță (CROWS); CROWS Baseline v2 Kit de integrare; MK-93 Suporturi pentru arme; M2 QCB .50 CAL Pistole pentru mașini; Sisteme M230 TAC-FLIR; Armură opacă (ferestre); Seturi de bază ale elementelor de emisiune; Truse de troliu; Truse de remorcare plate; Truse de alergare; Truse de anvelope de schimb; Truse de bara combat mediu natural; Motor Duramax Turbo cu transmisie automată Allison 6 viteze și sisteme de suspendare independente 4 × 4 TAK-4i; echipamente de instruire și instruire a personalului.

 

Costul estimat al programului

 

Toate aceste produse de tehnică militară vor fi vândute împreuna cu servicii de inginerie, de asistență tehnică și logistică ale Guvernului SUA și alte elemente conexe de suport logistic și program. Costul total estimat al programului este de 170,8 milioane USD.

În comunicarea Departamentului de Stat se mai subliniază că această tranzacție va susține politica externă și obiectivele de securitate națională ale Statelor Unite, contribuind la îmbunătățirea capacității militare a Lituaniei, un aliat al NATO care este o forță importantă pentru asigurarea stabilității politice și a progresului economic în Europa de Est. Achiziția aprobată a vehiculului comun Light Tactical (JLTV) va ajuta la îmbunătățirea flotei de vehicule tactice ușoare din Lituania și va îmbunătăți capacitățile de a face față amenințărilor inamice actuale și viitoare. Lituania nu va avea dificultăți în a absorbi acest echipament în forțele sale armate. Conform Departamentului de Stat tranzacția propusă nu va modifica echilibrul militar de bază în regiune. 

Ştiri Recomandate

Turcia se retrage din negocierile pentru avioanele rusești Su-35 și Su-57
EXCLUSIV
Donald Trump își adună aliații care să îi apere spatele. Numire controversată la spionaj
Bazei 90 Transport Aerian, o unitate de elită a României. Generalul Stănciulescu: S-au efectuat modernizări cu fonduri naționale și internaționale
Rusia încearcă să 'împingă' Norvegia din Svalbard și acuză Oslo de activități anti-rusești
Egiptul ridică un zid înalt de-a lungul frontierei cu Fâșia Gaza
Rusia se opune unei declarații de încetare a focului în Siria. Schimburi de insulte la ONU
Două bombardiere rusești Tu-22M3 pe distanţe lungi au survolat Marea Neagră