Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA au publicat prima imagine concept cu viitorul avion de generația a 6-a (Foto)
12 apr, 18:32
Statele Unite ale Americii au dat publicității prima imagine concept a viitoarei aeronave de generația a 6-a dezvoltată în cadrul programului NGAD (Next Generation Air Dominance).
Imagine concept - NGAD (Next Generation Air Dominance), viitorul avion de generația a 6-a al SUA. Sursă foto: US Air Force

Imaginea a fost prezentată într-un raport al US Air Force și preluată imediat de presa de specialitate. 

Raportul precizează că aeronava va veni ca o completare pentru avioanele de vânătoare de tip F-22 și F-35 utilizate de SUA, nu pentru a le înlocui. Se mai precizează că US Air Force a abordat o nouă strategie Digital Century Series prin care vor fi evitate costurile exorbitante ale programului. Cu privire la aceste costuri au existat mai multe temeri în ceea ce privește programul NGAD (Next Generation Air Dominance) - viitoarea aeronavă de generația a 6-a a Statelor Unite ale Americii. 

2. Imagine co... (ngad-next-generation-air-dominance-avion-sua-generatia-a-6-a_77558900.jpg)

Foto: Imagine concept - NGAD (Next Generation Air Dominance), viitorul avion de generația a 6-a al SUA. Sursă foto: US Air Force

G Ad:

 

Programul NGAD (Next Generation Air Dominance) - viitorul avion de generația a 6-a al Statelor Unite ale Americii

 

Amintim că în septembrie 2020, Will Roper, fostul asistent pentru achiziții al Secretarului Forțelor Aeriene, se arăta foarte încrezător în viitorul NGAD. Oficialul american dădea de înțeles că viitorul avion va intra în fabricație în 2022! Datele nu au apărut, misterul proiectului fiind sporit.

Recent, șeful Comandamentului de Luptă Aeriană (Air Combat Command), generalul Mark Kelly, și-a exprimat îngrijorarea, precizând că SUA vor întâmpina dificultăți în program iar acesta nu va putea fi finalizat până la timp în cazul unui conflict cu China. 

Cert e că, așa cum a scris și publicația noastră la vremea respectivă, generalul american confirmă că tehnologia NGAD există, a fost testată, dar sunt unele probleme de finanțare, care ar putea duce la întârzieri în derularea programului.

Spre exemplu în bugetul pentru 2021 a fost alocată programului suma de 904 milioane dolari, în condițiile în care US Air Force solicitaseră 1,044 miliarde dolari.

NGAD, viitoarea aeronavă de generația a 6-a, nu este singurul program ambițios al SUA. Luna trecută, generalului american Charles Q. Brown Jr, Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene ale SUA, a recunoscut că US Air Force efectuează un studiu pentru a vedea dacă merită dezvoltarea unui nou avion de luptă, nu neapărat unul de generaţia a 5-a sau a 6-a, ci unul de generaţia 4.5, deoarece vor să înlocuiască vechile aeronave F-16.

CITEȘTE ȘI: Faceţi cunoştinţă cu F-36 Kingsnake, viitorul avionul de luptă al SUA care vrea să „pensioneze” F-16

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Rusia consideră că Washingtonul va continua politica de îngrădire, chiar şi după summitul Biden-Putin
Vizită istorică: Ministrul de Externe al Israelului va vizita Emiratele Arabe Unite
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro