Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA au tăiat fonduri destinate Bazei Mihail Kogălniceanu. Suma va fi redirecționată către 'zidul lui Trump'
10 sep 2019 / 15:35
Pentagonul a anunţat săptămâna trecută că a deblocat 3,6 miliarde de dolari pentru finanţarea construcţiei a 280 km de zid la frontiera cu Mexicul, la solicitarea preşedintelui american Donald Trump.

Pentru deblocarea acestor fonduri, ministerul american al apărării a decis 'amânarea' a 127 de proiecte de construcţie şi modernizare a unor spaţii militare din SUA şi străinătate prevăzute în bugetul său pe 2019, a declarat presei un purtător de cuvânt al ministerului, Jonathan Hoffman.

Potrivit CNN, printre cele 127 de platformele militare care vor pierde finanțarea, se numără și Baza Mihail Kogălniceanu din România. Lista completă a bazelor care vor pierde fonduri a fost publicată de Pentagon. Blocarea finanțării diferă de la un obiectiv militar la altul și se referă în genere la proiecte de construcții, depozitarea minițiilor, repararea drumurilor de acces, etc.

În ceea ce privește Baza Mihail Kogălniceanu, Pentagonul a tăiat alocarea a 21,65 de milioane de dolari destinați construirii unei structuri militare care ar fi avut ca scop încărcarea și descărcarea muniției și explozibililor. 

Deblocarea acestei sume pentru construcția de la frontiera Statelor Unite cu Mexicul este o 'amânare' a proiectelor militare a Washingtonului, ea fiind una temporară, mai precizează Pentagonul.

Ştiri Recomandate

Bulgaria negociază cumpărarea a două submarine second-hand
Rusia refuză să stopeze ofensiva lui Assad în Siria, după ce Turcia a invocat Articolul 4 al NATO
Forțele Navale ale Statelor Unite vor avea 12 noi submarine din clasa Columbia, echipate cu rachete balistice nucleare
Jumătate dintre ruşi vor ca Vladimir Putin să fie preşedinte şi după încheierea actualului mandat
Corvetele României: Naval Gorup și SNC și-au reafirmat sprijinul pentru construcția corvetelor Gowind și transferul de tehnologie
Soldaţi turci ucişi în Siria: Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU
Comisia Comună Interstatală Ucraineano-Franceză pentru Armament și Echipament Militar își reia activitatea
Macedonia de Nord a desfiinţat o unitate secretă de securitate