Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA au tăiat fonduri destinate Bazei Mihail Kogălniceanu. Suma va fi redirecționată către 'zidul lui Trump'
10 sep, 15:35
Pentagonul a anunţat săptămâna trecută că a deblocat 3,6 miliarde de dolari pentru finanţarea construcţiei a 280 km de zid la frontiera cu Mexicul, la solicitarea preşedintelui american Donald Trump.

Pentru deblocarea acestor fonduri, ministerul american al apărării a decis 'amânarea' a 127 de proiecte de construcţie şi modernizare a unor spaţii militare din SUA şi străinătate prevăzute în bugetul său pe 2019, a declarat presei un purtător de cuvânt al ministerului, Jonathan Hoffman.

Potrivit CNN, printre cele 127 de platformele militare care vor pierde finanțarea, se numără și Baza Mihail Kogălniceanu din România. Lista completă a bazelor care vor pierde fonduri a fost publicată de Pentagon. Blocarea finanțării diferă de la un obiectiv militar la altul și se referă în genere la proiecte de construcții, depozitarea minițiilor, repararea drumurilor de acces, etc.

În ceea ce privește Baza Mihail Kogălniceanu, Pentagonul a tăiat alocarea a 21,65 de milioane de dolari destinați construirii unei structuri militare care ar fi avut ca scop încărcarea și descărcarea muniției și explozibililor. 

Deblocarea acestei sume pentru construcția de la frontiera Statelor Unite cu Mexicul este o 'amânare' a proiectelor militare a Washingtonului, ea fiind una temporară, mai precizează Pentagonul.

Ştiri Recomandate

Portavionul Prince of Wales al Royal Navy a fost lansat la apă
Iranul ameninţă să transforme într-un ''câmp de luptă'' orice ţară care îl atacă
Parlamentul ucrainean a adoptat o lege cu privire la elaborarea unui plan de apărare în caz de agresiune sau conflict armat
Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari