Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA cer Rusiei încetarea construirii gardului cu sârmă ghimpată pe teritoriul Georgiei
22 aug, 18:24
Departamentul de Stat al Statelor Unite cere Rusiei încetarea construirii zidului la granița Osetiei de Sud și a Georgiei, transmite paginaderusia .

Washingtonul este îngrijorat de faptul că autoritățile autoproclamate ale Osetiei de Sud construiesc un zid cu sprijinul armatei ruse pe teritoriul Georgiei. Declarația a fost făcută miercuri de șeful serviciului de presă al Departamentului de Stat al SUA, Morgan Ortegus.

Potrivit ei, „Statele Unite sunt alarmate de relatările că autoritățile de facto care beneficiază de sprijin rusesc au reluat construirea unui zid pe teritoriul Georgiei”. Ortegus a declarat că SUA consideră Osetia de Sud, a cărei independență Moscova a recunoscut-o în 2009, o „regiune a Georgiei ocupată de Rusia”.

Potrivit reprezentantului Departamentului de Stat, construcția acestui zid provoacă pagube rezidenților din zonă, „îi separă de terenurile agricole, de rude, mijloace de trai și infrastructura critică”. „Cerem oprirea imediată a construcției de noi ziduri și alte bariere”, a spus ea. Ortegus a mai afirmat că Rusia „ocupă ilegal 20% din teritoriul Georgiei” și a cerut Moscovei să-și retragă unitățile militare din Abhazia și Osetia de Sud.

Pe 17 august, agenția de știri Open Caucasus Media a raportat apariția de noi ziduri la granița Osetiei de Sud și a Georgiei. Constructiile apărut în satul Gugutiantkari, separând proprietățile imobiliare a două familii georgiene, blocând accesul la cele două case ale lor. Lucrările la construcția zidului au fost efectuate de polițiștii de frontieră ruși începând cu 7 august, menționeaza publicația.

 

 

Vezi și: Georgia: Noi proteste la Tbilisi împotriva puterii şi a Rusiei

Ştiri Recomandate

Et tu Quirinus
Comandant iranian: Bazele SUA se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene
China construiește platforme militare specializate pentru Thailanda
Atacurile cu drone din Arabia Saudită: Mike Pompeo acuză Iranul
Autorităţile turce vor arestarea a 223 de membri ai personalului militar suspectaţi de legături cu reţeaua lui Gulen
Statele Unite vor acorda Ucrainei 140 de milioane de dolari sub forma unui ajutor militar
Atacuri cu drone în Arabia Saudită. Incendiu uriaș la mai multe instalaţii petroliere (Video)
Spionaj Industrial. Un manager din industria rusă de apărare, arestat în Italia