Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
20 oct, 11:02
Secretarul american al apărării, Lloyd J. Austin III, a salutat parteneriatul dintre Statele Unite ale Americii și România și a subliniat importanța țării noastre pe Flancul Estic. Totodată, șeful Pentagonului a făcut referire și la progresele semnificative ale țării noastre în ceea ce privește înzestrarea.
F-16, România. Sursă: MApN

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul Ministerului Apărării Naționale, secretarul american al apărării a amintit că „acest an marchează a 10-a aniversare a semnării declarației comune a parteneriatului strategic și a acordului privind apărarea asupra rachetelor balistice”.

El a salutat relațiile excelente dintre cele două armate și a mulțumit țării noastre, care în viziunea sa este un exemplu de urmat, pentru eforturile și lupta împotriva terorismului în teatrele de operații din Afganistan și Irak. 

Atât Lloyd J. Austin III, cât și omologul său Nicolae Ciucă au adus un omagiu celor căzuți în Afganistan și și-au exprimat profunda recunoștință pentru cei care au luat parte la misiune.

 

G Ad:

România și-a asumat rolul de conducere în regiunea Mării Negre. SUA vor continua să furnizeze asistență pentru întărirea capacităților maritime

 

Secretarul american al apărării a subliniat rolul esențial pe care îl are România pe Flancul Estic și procesul de modernizare al Armatei care a înlocuiește treptat tehinica militară sovietică.

Totodată, înaltul reprezentat al SUA a dat asigurări că SUA vor continua să ofere asistență pentru întărirea capacităților maritime ale statelor aliate și partenere riverane Mării Negre.

„România a făcut progrese semnificative în domeniul apărării. A înlocuit echipamente militare învechite și și-a concentrat eforturile pe interoperabilitatea din cadrul NATO. În aceeași măsură și-a întărit instituțiile din domeniul apărării și infrastructura militară în paralel cu întărirea apărării cibernetice.

Am discutat (n.a. - cu ministrul Nicolae Ciucă) si despre importanța întăririi cooperării dintre aliații și partenerii din zona Mării Negre în vederea descurajării și apărării împotriva acțiunilor adverse ale Rusiei din această regiune.

Cum am menționat în timpul vizitei mele de la Kiev, SUA vor continua să furnizeze asistență pentru întărirea capacităților maritime ale României, Bulgariei, Ucrainei și Georgiei, în sprijinul acestor eforturi.

Aș dori să subliniez și rolul de conducere al României în regiune”, a conchis Austin.

Nu în ultimul rând, Lloyd Austin  a amintit că în acest an „aniversăm cinci ani de la operaționalizarea primului și singurului sistem Aegis Ashore (n.a. - scutul de la Deveselu) din Europa. Iar acesta este amplasat în România”. 

Secretarul apărării a dat asigurări clare în ceea ce privește angajamentul Statelor Unite ale Americii pe Flancul Estic și în România, amintind nu doar de sistemul Aegis Ashore, dar și de investițiile masive de la Câmpia Turzii și Kogălniceanu.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Reforma în industria aeronautică rusă: Companiile MiG și Sukhoi vor fi unificate. Obiectivul - reducerea cheltuielilor cu personalul
Rusia acuză un incident aerian grav: Avion rus de linie, deviat pentru a evita un avion militar al SUA care ar fi intrat pe același culoar de zbor
Un elicopter românesc IAR 330 Puma SOCAT a pierdut un motor imediat după ce militarii forțelor speciale au coborât în rapel
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
SUA, îngrijorate că manevrele militare ale Chinei din apropierea Taiwanului sunt o „repetiție” pentru ceea ce va urma
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro