SUA mai trimit în Orientul Mijlociu trei escadrile de avioane și câteva mii de militari
Statele Unite vor trimite „câteva mii de soldați” în Orientul Mijlociu, gata să apere Israelul dacă va fi nevoie. Vor fi în primul rând escadrile de avioane de luptă și personal care să le asigure sprijinul.
Avioane F-35 Lightning II și F-15E Strike Eagles zboară în formaţie. Sursa Foto: U.S. Air Force.
Amenințarea în Orientul Mijlociu a crescut considerabil și SUA trimit capabilități suplimentare pentru a asigura ”apărarea forțelor americane din regiune” și a ”Israelului dacă este nevoie”.
Comandamentul Central american a cerut mai multe avioane care să ajungă în Orientul Mijlociu, după ce Israelul a lansat atacuri împotriva Hezbollah și l-a ucis pe liderul grupului, Hassan Nasrallah, au declarat oficiali americani pentru publicația Air & Space Forces Magazine.
SUA vor trimite în regiune trei escadrile suplimentare de avioane de vânătoare și de atac - câte una de F-16 Fighting Falcon, F-15E Strike Eagle și A-10 Thunderbolt II.
În plus, Pentagonul extinde desfășurarea actualelor unități de aeronave în Orientul Mijlociu pentru a crește numărul total de avioane de luptă în regiune, potrivit unor oficiali americani.
Forțele Aeriene americane au deja avioane de luptă de superioritate aeriană F-22 în Orientul Mijlociu, pe care le-au trimis în august, iar acestea își vor continua desfășurarea.
F-22 Raptor, sursă foto: U.S. Air Force
De asemenea, Pentagonul a anunțat, pe 30 septembrie, că grupul de lovire al portavionului USS Abraham Lincoln, echipat cu avioane F-35C Lightning II și F/A-18E/F Super Hornet, va rămâne în Orientul Mijlociu după data de rotație obișnuită.
Secretarul de presă adjunct de la Pentagon, Sabrina Singh, a declarat reporterilor, pe 30 septembrie, că mai multe avioane și „încă câteva mii” de militari americani se îndreaptă spre regiune. Forțele suplimentare ar ridica numărul total de trupe din regiune la 43.000.
Secretarul Apărării, Lloyd J. Austin III „crede că acesta este cel mai bun mod ca forțele noastre din regiune să aibă apărarea de care au nevoie și, desigur, dacă este nevoie să vină în apărarea Israelului”, a spus Singh.
Portavionul USS Harry S. Truman a fost trimis săptămâna trecută din Virginia și este de așteptat să ajungă în Marea Mediterană. Nava de asalt amfibie USS Wasp operează în estul Mediteranei. Ea are la bord avioane de atac AV-8 Harrier, tiltrotoare V-22 Ospreys și aproximativ 2.200 de pușcași marini și marinari din Unitatea 24 Expediționară de Infanterie Marină (MEU 24).
„Această poziție pe mare este completată de prezența ridicată a escadrilelor de vânătoare și de atac a Departamentului Apărării, inclusiv avioane F-22, F-15E, F-16 și A-10, și ne vom consolida și mai mult capabilitățile defensive de sprijin aerian în zilele următoare”, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, generalul-maior Patrick S. Ryder, pe 29 septembrie.
Pe lângă forța aeriană impresionantă, SUA desfășuraseră deja un număr mic de trupe terestre suplimentare în regiune înainte de uciderea lui Nasrallah, care a avut loc într-un atac aerian din 27 septembrie, executat cu avioane F-15I ale Forțelor Aeriene Israeliene.
Într-o declarație, Austin a spus că a vorbit cu ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, pe 30 septembrie, și „a reiterat consecințele grave pentru Iran în cazul în care Iranul alege să lanseze un atac militar direct împotriva Israelului”.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News