Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA nu vor o confruntare cu China, dar consideră „fără fundament” revendicarea aproape în totalitate a Mării Chinei de Sud
27 iul, 17:23
Secretarul american al apărării, Loyd Austin, a declarat marţi, la Singapore, că revendicările în creştere ale Beijingului în Marea Chinei de Sud sunt "fără fundament în dreptul internaţional", relatează Agerpres, care citează AFP.
US Navy, sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook

Responsabilul american a făcut aceste declaraţii la începutul primului său turneu în Asia de Sud-Est în calitate de secretar al apărării, în contextul în care încearcă să ralieze ţările din regiune în disputa cu China.

"Aceste afirmaţii aduc atingere suveranităţii statelor din regiune", a declarat Lloyd Austin, în cadrul unui discurs organizat de Institutul internaţional de studii strategice. "Vom continua să susţinem statele de coastă din regiune care vor să-şi păstreze drepturile în virtutea dreptului internaţional", a adăugat el.

 

China revendică aproape în totalitate Marea Chinei de SudChina revendică cvasitotalitatea Mării Chinei de Sud, bogată în resurse naturale.

Mai multe ţări riverane precum Filipine, Malaezia, Brunei şi Vietnam contestă totuşi anumite revendicări chineze în acest spaţiu maritim, o rută-cheie a comerţului mondial.

SUA "nu vor da înapoi atunci când interesele noastre sunt ameninţate, dar în acelaşi timp nu căutăm confruntarea cu China", a subliniat Lloyd Austin.

"Mă angajez să urmăresc o relaţie constructivă şi stabilă cu China, care să includă şi comunicaţii de criză mai solide cu Armata populară de eliberare", a mai spus şeful Pentagonului.

Administraţia preşedintelui Joe Biden vrea să dea un nou start relaţiilor cu ţările asiatice şi să încheie alianţe pentru a face faţă disputelor cu Beijingul, după turbulenţele şi imprevizibilitatea din timpul administraţiei Donald Trump, comentează France Presse.

După Singapore, Lloyd Austin trebuie să se deplaseze în Vietnam şi în Filipine, unde va transmite mesajul că SUA sunt o "forţă stabilizatoare" în Asia de Sud-Est, a declarat un înalt responsabil din domeniul apărării.

G Ad:
Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA constituie o grupare navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro