Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA reconfirmă susținerea Ucrainei în conflictul cu Rusia. Austin încheie în România turneul statelor din zonă aflate “pe linia frontului cu Rusia”
În cadrul vizitei efectuate pe 19 octombrie la Kiev, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat că Ucraina este liberă să își decidă propria politică externă și va continua să beneficieze de sprijinul SUA împotriva agresiunii ruse.
Sursă foto: US Department of Defense

Austin s-a întâlnit cu ministrul ucrainean al apărării, Andrii Taran, și, ulterior, cu președintele Volodimir Zelenski, în cadrul ambelor întâlniri subliniind că parteneriatul strategic al Ucrainei cu SUA și NATO rămâne puternic.

Oficialul american și-a exprimat, de asemenea, sprijinul față de aspirațiile Ucrainei de a adera la NATO indiferent de obiecțiile Rusiei și a denunțat comasarea de către Kremlin a aproximativ 100.000 de soldați de-a lungul granițelor Ucrainei, la începutul acestui an.

"Cerem din nou Rusiei să pună capăt ocupației sale din Crimeea, să înceteze perpetuarea războiului din estul Ucrainei, să pună capăt activităților sale de destabilizare în Marea Neagră și de-a lungul granițelor Ucrainei", a declarat Austin reporterilor în timpul conferințe de presă pe care a susținut-o împreună cu ministrul Taran.

"Vom continua să facem tot ce putem pentru a sprijini eforturile Ucrainei de a-și dezvolta capacitatea de a se apăra", a adăugat acesta.

G Ad:

Referitor la obiecțiile Rusiei privind eforturile Ucrainei de aderare la NATO, Austin a declarat că “Ucraina are dreptul de a-și decide propria politică externă și ne așteptăm să poată face acest lucru fără nicio intervenție din afară”.

Vizita lui Austin în Ucraina a fost a doua oprire din turneul pe care îl desfășoară în trei state riverane Mării Negre, considerate “pe linia frontului cu Rusia”. Luni, 18 octombrie, acesta a vizitat Georgia, unde a susținut în mod similar sprijinul american pentru eforturile în combaterea intervenției ruse, iar în seara zilei de 19 octombrie a ajuns la București.

Acesta urmează să aibă întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu ministrul apărării naţionale Nicolae Ciucă, va vizita baza militară „Mihail Kogălniceanu”, după care va participa la summitul miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, care se va desfășura la Bruxelles la sfârșitul acestei săptămâni.

CITEȘTE ȘI: SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia acuză un incident aerian grav: Avion rus de linie, deviat pentru a evita un avion militar al SUA care ar fi intrat pe același culoar de zbor
Un elicopter românesc IAR 330 Puma SOCAT a pierdut un motor imediat după ce militarii forțelor speciale au coborât în rapel
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
SUA, îngrijorate că manevrele militare ale Chinei din apropierea Taiwanului sunt o „repetiție” pentru ceea ce va urma
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Blindate Terminator, pe platforma T-90 (Video). Armata rusă a înființat prima companie de vehicule de luptă pentru sprijinul tancurilor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro