Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA vor asigura întreținerea flotei de elicoptere a Arabie Saudite
Statele Unite au convenit asupra unui contract de întreținere a flotei de elicoptere saudite, acesta fiind primul acord cu Regatul de la sosirea președintelui Joe Biden la Casa Albă.

Într-o declarație emisă joi de Departamentul de Stat al SUA se arăta că contractul include trimiterea a doi oficiali americani și a 350 de angajați de la companii contractante în Arabia Saudită, pe o perioadă de doi ani.

Contractul, cu o valoare de până la 500 de milioane de dolari, vizează asigurarea întreținerii flotei de elicoptere saudite, în special a elicopterelor de atac Apache și Black Hawk, precum și a viitoarei flote de elicoptere de transport Chinook.

Biden, care înainte de alegeri a promis să tragă la răspundere liderii regatului pentru uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în 2018, a ordonat în primăvară publicarea unui raport american de informații care a concluzionat că prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Muhammad bin Salman, a autorizat uciderea jurnalistului, în Turcia.

Arabia Saudită a respins ceea ce s-a afirmat în raportul SUA, iar Washingtonul s-a abținut să impună sancțiuni asupra prințului moștenitor saudit.

G Ad:

Pentagonul a anunțat că secretarul american al Apărării Lloyd Austin, care săptămâna trecută a anulat o vizită programată în Arabia Saudită, speră să se întâlnească cu prințul moștenitor al Regatului și cu ministrul apărării, prințul Mohammed bin Salman.

Austin a vizitat Golful săptămâna trecută pentru a mulțumi aliaților SUA pentru sprijinul acordat masivului transport aerian pe care Washingtonul l-a organizat după căderea bruscă a guvernului afgan și preluarea puterii de către talibani.

Turneul lui Austin a inclus Qatar, Bahrain și Kuweit și includea și o oprire în Arabia Saudită, dar această vizită a fost amânată în ultimul moment pe termen nelimitat,iar motivul pare să fie generat tot de reținerile exprimate de președintele american.

La începutul mandatului, Biden a cerut revizuirea tuturor contractelor de armament încheiate sub conducerea predecesorului său, Donald Trump, cu Arabia Saudită.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Erdogan a anunțat expulzarea a 10 ambasadori. Turcia declară persona non grata ambasadori inclusiv din SUA, Germania sau Franța
F-35 e istorie. Turcia a demarat procedura de înzestrare cu F-16 americane la standardul Viper și modernizarea actualei flote
Președintele Ucrainei îl va schimba pe Andrei Taran din funcția de ministru al apărării
Cum se poziționează românii în cazul unui război între SUA și China. Dungaciu: România a fost isterică în ambele direcții
Alianțe în cadrul Alianței. Turcia spune că acordul de apărare dintre Grecia și Franța va dăuna NATO
SUA au anunțat uciderea unui important lider Al-Qaida într-un atac aerian al unei drone în Siria
Rușii contraatacă în disputa cu tehnologia SUA. „Su-57 surclasează avioanele americane la mai toate sistemele. F-35 și F-22 pot fi doborâte”
Trei calde și una rece în programul hipersonic al SUA. Lansarea unui focos hipersonic s-a soldat cu un eșec
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro