Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Statele Unite vor disloca în Alaska zeci de avioane de vânătoare F-35
24 apr, 20:40
Comandamentul Forțelor Aeriene SUA a început să desfășoare la Baza Aeriană Eielson din Alaska, avioanele de vânătoare F-35A.

Pe 21 aprilie, primele două avioane de vânătoare F-35A au decolat de la baza aeriană Fort Worth din Texas şi au ajuns la baza Eielson, pe parcursul zborului fiind însoţite de o aeronavă militar de realimentare Boeing KC-135 Stratotanker.

Comandamentul Forțelor Aeriene SUA a ţinut să precizeze că este planificat ca baza să primească două aeronave F-35A pe lună după dislocarea primelor aeronave. Este de așteptat ca până în decembrie 2021, 54 de avioane și 1.300 de persoane să fie detaşate la baza Eielson.

În conformitate cu planurile Statelor Unite, privind creşterea prezentei militare în Alaska , avioanele de vanatoare F-35A vor înlocui avioanele F-16, deja prezente la baza Eielson.

Alaska va fi în curând casă pentru „peste 100 de avioane de vânătoare de generaţia a cincea", iar prezenţa acestora vă face din Alaska drept „cel mai strategic punct din lume", a spus Daniel Scott Sullivan, senator al Statelor Unite ale Americii din Alaska, prezent la baza Eielson, în timpul evenimentului dedicat sosirii celor două avioane F-35.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete antitanc Javelin
Autoritatile separatiste din Tiraspol au instalat 37 de posturi de control ilegale. Chişinăul condamnă acţiunile unilaterale
Expert militar rus, promotor al mercenariatului, condamnat pentru trădare chiar de justiţia din Rusia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro