Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

SUA vor să câștige cea mai mare licitație de aeronave din istorie și promit pe F-21 tehnologii deținute de F-35 și F-22
20 sep, 12:47
Cea mai mare achiziție pentru avioane de vânătoare se va ridica la o sumă de aproximativ 15 miliarde de dolari. India intenționează să aleagă marele câștigător al licitației pentru 114 avioane de vânătoare care vor înlocui bătrânele MiG-21 sovietice.
Concept F-21 India, sursă foto: Lockheed Martin

În contextul în care India se confruntă cu vecini ostili la frontieră, puteri nucleare precum China și Pakistan, New Delhi a demarat o amplă achiziție în vederea înzestrării cu aeronave de vânătoare. Nu mai puțin de 114 avioane, tranzacția fiind estimată la peste 15 miliarde de dolari.

 

Americanii dezvoltă F-21 special pentru India

 

Bătălia se anunță una crâncenă iar gigantul Lockheed Martin, care propune aeronave F-21, caută un avantaj important prin anunțarea implementării de tehnologii de generația a V-a pentru noile avioane de vânătoare.

F-21 a fost prezentat de gigantul american la expoziția internațională din domeniul aeronautic "Aero India 2019". Lockheed Martin îşi ia angajamentul să producă avionul F-21 în parteneriat cu compania indiană Tata Advanced Systems. Compania americană a ţinut să precizeze că avionul va fi produs în totalitate în India.

 

F-21 va dispune de tehnologii ce se regăsesc pe F-35 și F-22 Raptor

 

Experții consideră că noul F-21 este de fapt o versiune îmbunătățită a F-16 Viper. 

Kurt Knust, directorul programului F-21 al Lockheed Martin, a declarat publicației Defence.Capital că noile F-21 vor fi echipate cu sisteme ce se regăsesc pe F-35 și F-22 Raptor. Tehnologiile vor include de asemenea noile radare AESA (Active Electronically Scanned Array), o cabină mult mai modernă decât la F-16 și sisteme de ultimă generație pentru identificarea, urmărirea și distrugerea țintelor.

O altă inovație pe care o va avea F-21 e în ceea ce privește realimentarea în aer. F-21 va fi singurul avion de luptă din lume capabil să realimenteze prin cele două sisteme principale: sondă (drogue), care este mai simplu, și boomul aerian, care oferă un transfer mai rapid de combustibil, dar necesită manevre mult mai complexe.

F-21 va dispune și de avionică de ultimă generație.

 

Cu cine concurează F-21: Înghesuială la licitația Indiei pentru avioane de vânătoare

 

Una dintre solicitările indienilor e ca cel puțin 85% din producție să se desfășoare în India.

Pe lângă Lockheed Martin cu F-21, la licitație vor concura și cei de la Boeing care propune Indiei F/A-18, suedezii de la Saab cu Gripen, Airbus care propune Eurofighter Typhoon, francezii de la Dassault Aviation cu Rafale, dar vor fi prezenți și rușii cu MiG-35 și Su-35.

Sursa citată amintește că Guvernul indian a anulat o procedură inițiată în 2007 prin care Dassault Aviation ar fi trebuit să livreze 126 de aeronave Rafale către India, dar a semnat totuși un contract G2G cu Dassault pentru 36 de aeronave Rafale pe care India le-a achiziționat în regim de urgență din Franța. Contractul pentru cele 36 de avioane de vânătoare Rafale a fost încheiat de India în 2016. Livrarea acestora trebuie finalizată până la finalul anului 2021.

CITEȘTE ȘI: India urmează să primească al doilea lot de avioane Rafale din Franța

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro