Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Succes la nivel european al cercetării ştiinţifice militare româneşti
24 iun 2020 / 13:23
Comisia Europeană a anunţat, în data de 16 iunie 2020, rezultatele competiţiei de proiecte deschisă în anul 2019 în cadrul Programului european de dezvoltare industrială în domeniul apărării (European Defence Industrial Development Programme – EDIDP), precizează Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare, pe pagina oficiala de Facebook.

Între instituţiile câştigătoare sunt prezente Agenţia de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare şi Institutul naţional de cercetare – dezvoltare aerospaţială Elie Carafoli. Aceste instituţii fac parte din consorţiile câştigătoare a două proiecte.

Primul proiect, având un buget în valoare de 5,2 milioane de euro, are ca scop dezvoltarea unei soluţii de îmbunătăţire a programelor de antrenament pentru piloţii militari. Din acest consorţiu fac parte entităţi din Franţa, Italia, Spania şi Danemarca.

Al doilea proiect are ca scop dezvoltarea unor soluţii securizate de navigaţie prin satelit având la bază sistemul european Galileo, precum şi integrarea acestora cu soluţiile existente care utilizează sistemul american NAVSTAR GPS. Acest proiect are un buget de 95,2 milioane euro, iar Agenţia de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare și Institutul național de cercetare – dezvoltare aerospaţială Elie Carafoli vor fi subcontractori în cadrul acestuia.

G Ad:

Acest succes reprezintă o recunoaştere la nivel european a performanţelor şi profesionalismului cercetătorilor din cadrul ACTTM şi marchează trecerea la o nouă etapă şi anume la dezvoltarea de proiecte complexe colaborative la nivel european în domeniul apărării, punând astfel bazele participării la proiectele finanţate prin Fondul european de apărare (European Defence Fund – EDF), unde nivelul finanţării şi complexitatea vor fi mult mai mari.

Programul european de dezvoltare industrială în domeniul apărării a fost iniţiat în baza REGULAMENTULUI (UE) 2018/1092 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI din 18 iulie 2018 de instituire a Programului european de dezvoltare industrială în domeniul apărării pentru sprijinirea competitivităţii şi a capacităţii de inovare a industriei de apărare a Uniunii.

Programul are o durată de doi ani, 2019-2020 și un buget de 500 milioane de euro.

În cadrul competiţiei din anul 2019 s-au depus 40 de oferte de proiecte, cu participanţi din 26 de state membre ale uniunii, fiind declarate câştigătoare 16 propuneri pentru care au fost alocate 200,5 milioane euro.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Republica Moldova vrea să „învețe” de la Polonia. Chișinăul și Varșovia vor colabora inclusiv în zona de securitate
SUA se alătură Uniunii Europene cu noi sancţiuni împotriva regimului condus de Aleksandr Lukaşenko
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro