Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Taiwanul a efectuat exerciţii militare de 'anihilare a inamicului', pe fondul intensificării acţiunilor Beijingului
02 iul, 14:26
Forţele armate taiwaneze au întreprins joi cinci exerciţii de 'anihilare a inamicului la ţărm', înaintea manevrelor principale anuale din această lună şi în contextul intensificării activităţilor militare ale Beijingului în apropierea acestei insule pe care China o consideră parte a teritoriului său, transmite Reuters.

Exerciţiile au avut loc pe coasta vestică, în zona sensibilă a Strâmtorii Taiwan, şi au simulat respingerea unei tentative de debarcare a unor forţe inamice, a comunicat Ministerul Apărării. Au fost implicate cel mai modern tip de avion de luptă al forţelor taiwaneze, F-16V, elicoptere de atac Apache, tancuri şi artilerie, care au tras cu muniţie reală. Exerciţiile au avut ca scop să crească eficienţa armatei în 'anihilarea inamicului la ţărm' şi în lupta 'de-a lungul liniei de coastă' pentru oprirea unei invazii inamice, a precizat ministerul.

Taiwanul va desfăşura în această lună manevrele anuale Han Kuang, amânate din cauza pandemiei de coronavirus. Armata taiwaneză este bine instruită şi echipată, mai ales cu armament american, iar preşedinta Tsai Ing-wen a făcut din întărirea capacităţii de apărare a insulei o prioritate a mandatului început în 2016. Totuşi, în faţa sa stă o armată chineză din ce în ce mai mare şi mai de temut, care trece prin propriul program de modernizare, ce prevede dotarea cu avioane 'invizibile', portavioane şi rachete antisateliţi, transmite Agerpres.

Taiwanul s-a plâns în ultimele luni că patrule aviatice chineze s-au apropiat şi uneori au intrat în spaţiul său aerian. În aprilie, o flotă chineză condusă de primul portavion al ţării a trecut prin apropierea Taiwanului. Taiwan are din 1949 un guvern independent, însă China consideră această insulă parte a teritoriului său.

Tot joi, un înalt responsabil guvernamental le-a recomandat taiwanezilor să evite tranzitul nenecesar sau deplasările în Hong Kong, Macau sau China continentală după intrarea în vigoare a legii securităţii naţionale în Hong Kong, impusă de Beijing. Consulatul de facto al Taiwanului în Hong Kong va continua să funcţioneze, a precizat Chiu Chui-Cheng, responsabil adjunct al Consiliul pentru Afaceri Continentale (principala agenţie guvernamentală taiwaneză pentru relaţia cu Beijingul), numind noua lege drept 'cea mai scandaloasă din istorie'.

Citește și: Taiwanul îi ajută pe cei care doresc să fugă din Hong Kong după ce China a impus legea securităţii

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ungaria achiziționează rachete AMRAAM pentru Gripen. Cea mai mare achiziție din istoria cooperării militare dintre Ungaria și SUA
Pompeo spune că situația actuală nu e 'Războiul Rece 2.0', dar 'problema China' e în unele privințe mult mai dificilă
David și Goliat: China vs. Taiwan, în bătălia pentru 'o singură Chină'
Ministerul rus al Apărării va încheia un nou contract pentru achiziționarea de avioane Su-35S
Lupta Poliției Române cu clanurile interlope. Iohannis spune că lupta e 'una de durată'
Brigadă Stryker a SUA, în zona Mării Neage pentru descurajarea unei eventuale acțiuni a Rusiei
Preşedintele Iranului ameninţă că vor exista consecinţe dacă embargoul asupra armelor va fi prelungit
O dronă turcă a ucis doi înalți oficiali irakieni
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro