Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Taiwanul îi ajută pe cei care doresc să fugă din Hong Kong după ce China a impus legea securităţii
01 iul, 13:18
Taiwanul a deschis un birou menit să ajute persoane care doresc să fugă din Hong Kong, după ce China a impus o nouă lege a securităţii controversată în fosta colonie britanică.

Un oficial de rang înalt de la Taipei a anunţat că insula continuă să susţină democraţia la Hong Kong, relatează News.ro, care citează Reuters. Textul adoptat marţi de Beijing vizează, potrivit presei oficiale chineze, să lupte împotriva subversiunii, terorismului, separatismului şi complicităţii cu forţe străine la Hong Kong.

Legea prevede pedepse până la închisoarea pe viaţă.

Manifestaţii antiguvernamentale care au zguduit anul trecut Hong Kongul - unde activişti în favoarea democraţiei se tem de un viraj şi mai autoritarist, odată cu adoptarea noii legi a securităţii - au fost susţinute de Taiwan, considerată o provincie renegată de către Beijing, care nu exclude să recurgă la forţă pentru a aduce această insulă sub tutela sa.

Aproximativ 200 de cetăţeni ai Hong Kongului au fugit deja în Taiwan din acest teritoriu semiautonom, de la începutul mişcării de contestare, anul trecut, potrivit unor asociaţii de apărarea drepturilor civice.

Preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen a fost, în mai, primul şef de Guvern care a promis măsuri de susţinere a celor care vor să părăsească Hong Kongul din cauza unei acaparări tot mai mari a Chinei a acestei regiuni administrative speciale.

Directorul Biroului Afacerilor Chineze din Taiwan a evocat un ”jalon important” în afişarea susţinerii sporite de către Taipei a democraţiei şi libertăţilor Hong Kongului.

Chen Ming-tong a denunţat totodată faptul că Beijingul vizează populaţia altor ţări prin noua lege a securităţii - care se aplică rezidenţilor permamenţi şi temporari la Hong Kong.

China a condamnat în avans deschiderea de către Taipei a acestui birou menit să-i ajute pe cei care vor să plece din Hong Kong.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Federația Rusă va testa noi armamente cu bazare navală, în mările nordice
Embargou asupra vânzărilor de arme către Iran. ONU a respins o rezoluţiei propusă de SUA
Orban, mesaj către marinari: Vă asigur de sprijinul Guvernului pentru a continua restructurarea pe baze moderne a marinei
Primele două aeronave F-16 din lotul de cinci au sosit în România. MApN a anunțat calendarul următoarelor livrări
Sângele apă nu se face. Mercenarii ruși din Wagner Group, arestați în Belarus, s-au întors în Rusia
10 aeronave IAR-99 Standard vor fi modernizate la Avioane Craiova
Armata franceză se află în Beirut. Sute de militari participă la operațiunile de după exploziile din port
România consideră că normalizarea relațiilor dintre Israel și EAU va contribui la stabilitatea Orientului Mijlociu
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro