Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Taiwanul spune că va lupta până la capăt în cazul unui atac al Chinei
07 apr, 09:39
Taiwanul va lupta până la capăt în cazul unui atac al Chinei, a declarat miercuri ministrul său de externe, Joseph Wu, adăugând că SUA consideră că există un astfel de risc în contextul presiunii militare tot mai mari din partea Beijingului, care include şi exerciţii cu portavioane, în apropierea insulei, relatează Reuters.

Taiwanul, teritoriu revendicat de China, a acuzat activităţile militare repetate ale Beijingului din ultimele luni, forţele aeriene chineze făcând aproape zilnic incursiuni în zona de identificare a apărării aeriene taiwaneze. Luni, China a anunţat că un grup de portavioane desfăşoară exerciţii în apropiere de insulă, transmite Agerpres.

"Din modul meu restrâns de înţelegere a monitorizării de către factorii de decizie americani a evoluţiilor din regiune, ei văd cu certitudine pericolul ca China să lanseze un atac asupra Taiwanului", le-a spus Joseph Wu jurnaliştilor la minister.

"Fără discuţie că suntem gata să ne apărăm şi vom duce un război dacă trebuie să ducem un război. Şi dacă trebuie să ne apărăm până la capăt, ne vom apăra până la capăt", a afirmat el.

Washingtonul, cel mai important susţinător internaţional şi furnizor de arme al Taiwanului, a făcut apel la Taipei să îşi modernizeze armata pentru a deveni greu de atacat de către China.

Wu a declarat că Taiwanul este hotărât să îşi îmbunătăţească puterea militară şi să crească bugetul pentru apărare.

"Apărarea Taiwanului este responsabilitatea noastră. Vom încerca toate mijloacele posibile să ne îmbunătăţim capacităţile militare", a mai spus ministrul de Externe al Taiwanului.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Hamas a schimbat tactica și țintește Iron Dome. Indiciile duc către un atac plănuit de ani și organizat de Iran
Israelul a fost atacat și dinspre Siria
US Army a dat publicității imagini spectaculoase cu noul binoclu nightvision: Sistemul ENVG-B (Video)
Hamas a lansat un nou atac asupra Israelului
Avioanele franceze de luptă Mirage-2000, prezente în ultima perioadă deasupra Mării Negre, au executat de fapt misiuni de culegere de date
Tancurile israeliene Merkava așteaptă ordinul să invadeze Gaza, premieră în ultimii ani (Video). Rachete, lansate și din Liban
Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu comandantul Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa
Palestinienii anunţă că şase persoane au fost ucise în ciocnirile din Cisiordania cu forţele israeliene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro