Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Talibanii au atacat un post militar din nordul Pakistanului
20 apr, 10:11
Cinci talibani și un soldat al armatei au fost uciși luni într-o ciocnire din nord-vestul Pakistanului, a spus armata, transmite agenția Anadolu.

Un grup de talibani, potrivit presei militare pakistaneze, a atacat un punct de control militar în apropiere de Miramshah, capitala districtului Waziristan de Nord, care se învecinează cu Afganistan. În schimbul de focuri un militar a fost ucis și alți trei au fost răniți. Cinci teroriști au fost uciși.

Waziristanul de Nord - denumit odată inima militanței - este una dintre cele șapte foste regiuni tribale semi-autonome din Pakistan, unde armata a desfășurat o serie de operațiuni din 2014 pentru a elimina aripa talibană pakistaneză, Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP).

Peste 5.000 de militanți suspecți și peste 700 de soldați au fost uciși în luptele care s-au dat în zonă în ultimii șase ani. Cu toate acestea, cifrele nu au putut fi verificate în mod independent, deoarece accesul mass-media la fostele zone tribale este restricționat.

Operațiunile militare pakistaneze, succesive, au împins TTP către Afganistan, iar Islamabad susține că rețeaua teroristă a înființat acum baze peste graniță pentru a ataca forțele de securitate pakistaniene. Operațiunile militare au forțat peste un milion de oameni să își părăsească gospodăriile, însă guvernul susține că 95% dintre ei s-au întors în casele lor.

Zonele, inclusiv Waziristan de Nord, au primit recent statutul de districte și au fuzionat cu provincia Khyber Pakhtukhwa.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

UN F-16 AL TURCIEI A DOBORÂT UN SU-25 AL ARMENIEI
Sursă foto: MoD of The Republic of Armenia Facebook
EXCLUSIV
Ambasadorul Armeniei în România: Blitzkrieg-ul azer în Nagorno-Karabakh, susținut de Turcia, a eșuat
Bulgaria stă la mâna Rusiei pentru repararea avioanelor MiG-29
Nagorno-Karabah | Armenia, dispusă să folosească sisteme Iskander dacă Turcia trimite avioane F-16 în sprijinul azerilor
Rusia a început producția în serie a noilor elicoptere Mi-28NM
Operațiune antiterorism în Franța. Rețeaua finanța grupările Al-Qaida și Stat Islamic din Siria prin criptomonedă
Germania atacă Rusia la ONU pentru otrăvirea lui Aleksei Navalnîi
Furie în Irak după uciderea a şapte civili, femei şi copii, într-un atac anti-american
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro