Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tancul american Abrams va continua să scrie istorie. Armata SUA vrea ca principalul său tanc de luptă să devină mai autonom
31 oct 2021 / 12:40
Armata SUA intenționează ca în viitorul apropiat să dea ’’o nouă față’’ emblematicului său tanc principal de luptă Abrams. Obiectivul fiind acela ca viitoarele tancuri Abrams să fie mai autonome, iar ca primă soluţie se doreşte instalarea unei turele fără pilot.

După cum precizează publicaţia Defence-Blog, care citează un comunicat de presă al congresmanului Tim Ryan, oficialul american a vizitat recent uzina de tancuri Abrams a Joint Systems Manufacturing Center, cu sediul în oraşul Lima din statul Ohio.

Potrivit comunicatului echipei congresmanului, Ryan a insistat de mai multe ori în fața Congresului SUA ca uzina unde sunt produse tancurile Abrams să primească cât mai multe fonduri. 

Recent, Tim Ryan a reuşit să obțină de la Congresul SUA alocarea a 65 de milioane de dolari pentru modernizarea tancului de luptă principal M1 Abrams, care este produs la uzina de tancuri din Lima.

Dar cel mai important, o parte din finanţarea de 65 de milioane de dolari ar urma să fie folosită pentru dezvoltarea unei turele fără pilot care să fie instalată pe viitoarele tancuri Abrams.

G Ad:

Noua turelă ar urma să dispună de un sistem de încărcare automată și de manipulare automată a munițiilor. Asta ne poate duce cu gândul ca Armata SUA intenţionează să facă din Abrams un tanc cât mai autonom. 

 

Cea mai nouă versiune a tancului principal de luptă M1 Abrams este M1A2C (SEP v.3)

 

Joint Systems Manufacturing Center, sau JSMC, este singura fabrică care produce întreaga serie de tancuri M1 Abrams, iar din anul 2019 a început să producă în serie tancuri M1A2 SEPv3, de asemenea, cunoscute şi ca M1A2C.

În octombrie 2015, M1A2 SP V3 a fost prezentat pentru prima dată la expoziția de apărare AUSA din Washington DC

Aceasta este cea mai nouă versiune a M1 Abrams și  va aduce un mare plus legendarului tanc american, făcându-i pe mulţi să-l considere ce mai avansată maşinărie de luptă, din punct de vedere tehnologic, a Forţelor Terestre Americane. 

Primul pachet de upgrade pentru M1A2 SEP V2 la configurația V3 a fost comandat în decembrie 2015, iar primele tancuri aduse la acest nou standard au fost livrate armatei SUA în octombrie 2017.

În iulie 2018, Statele Unite au solicitat companiei General Dynamics să actualizeze 100 de tancuri M1A1 la standardul M1A2 SEPv3, iar în 2019 a făcut o comandă suplimentară pentru actualizarea a încă 174 de tancuri M1A1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

MAE, reacţie la solicitarea Rusiei ca NATO să-şi retragă trupele din România: Declaraţiile sunt inoportune şi lipsite de orice fundament
Klaus Iohannis a convocat CSAT | Pe ordinea de zi, situaţia de securitate în zona extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO
Rusia solicită retragerea trupelor NATO din Bulgaria și România
Pentru descurajarea Rusiei, Olanda este dispusă să trimită avioane F-35 în Bulgaria
EXCLUSIV
Ministerul britanic al Apărării confirmă: Am oferit Ucrainei câteva mii de rachete antitanc NLAW
Raytheon: Sistemele Patriot - elementul de bază al apărării anti-aeriene a României și a NATO
Vasile Dîncu: România nu va participa cu trupe, nici cu echipament la înarmarea Ucrainei
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
EXCLUSIV
Criza din Ucraina -o șansă pentru România?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro