Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tancuri Abrams și vehicule Bradley, în drum spre Europa. Soldații SUA și tehnica de luptă vor ajunge și în România
29 oct 2020 / 18:36
Forțele Armate ale Statelor Unite din Europa (USAREUR)  au anunțat că au început dislocarea în Europa a unor soldați americani împreună cu tehnica de luptă.

Este vorba despre Brigada 1 Blindată din cadrul Diviziei 1 Cavalerie a SUA cu sediul în Fort Hood (Texas), brigadă supranumită Ironhorse, care va începe să ajungă pe bătrânul continent încă de la finalul acestei săptămâni.

Potrivit USAREUR, brigada va fi dislocată temporar în Europa, ea urmând să participe la operațiunea Atlantic Resolve și să înlocuiască  Brigada 2 Blindată din cadrul Diviziei a 3-a Infanterie a SUA.

Brigada 'Ironhorse' ajunge în Europa în sistem de rotație și se va afla aici pentru următoarele nouă luni.

USAREUR precizează că dislocarea soldaților a început, primii dintre urmând să ajungă pe cale aeriană în Germania, Polonia și România. Totodată, US Army transmite că tehnica militară va fi dislocată printr-un transport maritim care va ajunge din SUA în Europa în portul Anvers din Belgia.

 

Tancuri Ambrams, vehicule de luptă Bradley și obuziere autopropulsate M109 Paladin, în drum spre Europa

 

2. -imagine fara descriere- (m1a2_abrams_transport_34773300.jpg)

Pentru Brigada 1 Blindată din cadrul Diviziei 1 Cavalerie - Ironhorse - este cea de-a șasea rotație în Europa. USAREUR precizează că, în contextul pandemiei de COVID-19, cu scopul limitării răspândirii virusului, toți militarii care vor fi dislocați în flancul Estic au fost testați de noul coronavirus.

Americanii nu precizează însă numărul de soldați și tehnica militară care vor ajunge în Europa. Totuși, un articol pe acest subiect care datează din luna septembrie a acestui an, publicat de Military.com, precizează că vor fi dislocați 3.700 de soldați ai brigăzii Ironhorse, 80 de tancuri M1A2 Abrams, 130 de vehicule de luptă Bradley, dar și obuziere autopropulsate M109 Paladin, în număr de 18.

Operaţiunea Atlantic Resolve a fost lansată în aprilie 2014, inițial în ţările baltice şi Polonia, reprezentând o modalitate de a demonstra angajamentul NATO în contextul în care regiunea se confruntă cu provocări majore privind securitatea.

Operațiunea a fost lansată în contextul crizei din Ucraina, unde Federația Rusă a anexat peninsula Crimeea şi sprijină rebelii separatişti din estul Ucrainei, teritorii aflate la numai câteva sute de kilometri de graniţele NATO.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Avioanele Eurofighter spaniole dislocate în România, prima misiune de interceptare: Două Su-30 rusești, deasupra Mării Negre
O dronă americană de cercetare strategică RQ-4B-40 a efectuat un zbor complex în Regiunea Mării Negre
Turcia este în căutare de soluţii pentru salvarea tancului Altay. Negocierile cu Coreea de Sud continuă
Noi rachete interceptoare pentru sistemele Patriot. US Army este interesată de SkyCeptor
Poseidon21 | Forțele Navale Române au organizat primul exercițiu multinațional întrunit din acest an
Bugetul militar al Chinei, majorat cu 6,8% în acest an. Obiectivul: O armată mai puternică şi mai competitivă
Pusă în fața evidenței, Transnistria se vede nevoită să mulțumească public României
Franţa, semnal de alarmă cu privire la vaccinurile chinezeşti şi ruseşti. Solidaritatea UE va avea de suferit
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro