Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tancuri americane și italiene au fost dislocate în Letonia
21 aug, 19:14
Grupul de luptă al NATO - "Forward Presence" din Letonia a primit întăriri din Italia și Statele Unite în ultima lună, dublând numărul principalelor tancuri de luptă.

Forțele armate naționale letone au anunțat pe site-ul lor, pe 15 august, că 70 de soldați cu 12 tancuri M1A2 Abrams din cadrul Batalionul 2, Regimentul 34, din prima Brigadă a Diviziei 1 Infanterie a SUA au ajuns la Baza Adazi ca parte a rotației actuale a "Operațiunea Atlantic Resolve". Unitatea blindată a SUA va rămâne în Letonia aproximativ două luni pentru a se antrena cu Forțele Armate Naționale și grupul de luptă "Forward Presence" al NATO.

În plus, armata italiană a dislocat pentru prima dată tancurile Ariete ca parte a ultimei sale rotații. 

Spania a desfășurat tancurile Leopard 2E încă de la prima rotație ca parte a grupului de luptă NATO din Letonia în 2017. Grupul de luptă NATO din Letonia a postat pe pagina sa de Facebook pe 19 august mai multe tancuri Leopard 2E și Abrams în Baza Adazi.

Polonia este prezentă în grupul de luptă al NATO din Letonia cu tancul PT-91 încă din 2017. În prezent, Polonia are aici 14 tancuri și 170 de soldați din cadrul Brigăzii a 9-a Blindate.

La Baza Adazi se află și sediul Diviziei multinaționale Nord care face parte din structura militară a NATO și care conectează unitățile și subunitățile militare din regiune cu cea mai înaltă structură de conducere a Alianței.

Principala sarcină a Diviziei Nord este gestionarea operațiunilor militare în zona de responsabilitate a acesteia precum și organizarea de exerciții la nivel de sedii militare în conformitate cu planurile de apărare NATO.

Vezi și: Generalul Bălăceanu: ”Leopard 2, o perspectivă pentru România”. Programul TR-85M1 "Bizonul" e nefinalizat din 1997

Ştiri Recomandate

Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari
Polonia intenționează să folosească o armată de partizani voluntari, în cazul unui război cu Rusia
Suedia şi Norvegia se vor alătura Iniţiativei Europene de Intervenţie, proiectul sponsorizat de Franța și de Emmanuel Macron
India a primit al doilea submarin din clasa Scorpene