Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Teoria scăpării coronavirusului dintr-un laborator: Beijingul critică ''istoria întunecată'' a serviciilor secrete americane
27 mai, 14:57
China a criticat azi "istoria întunecată" a serviciilor de informaţii americane, după ce preşedintele american Joe Biden le-a cerut să prezinte în termen de 90 de zile un raport în care să explice originea pandemiei provocate de coronavirus, relatează AFP.

Primele cazuri de COVID-19 au fost identificate la sfârşitul anului 2019 în metropola chineză Wuhan, înainte ca virusul să se răspândească în întreaga lume şi să ucidă aproape 3,5 milioane de persoane, transmite Agerpres.

Mult timp înlăturată de majoritatea experţilor, teoria unui accident produs la laboratorul din Wuhan a revenit în forţă în ultimele săptămâni în dezbaterea americană.

Joe Biden aminteşte că activitatea serviciilor de informaţii americane, care se concentrează pe două ipoteze - origine animală sau scăpare dintr-un laborator - nu a permis să se ajungă până în prezent la "o concluzie definitivă".

"Statele Unite vor continua să lucreze cu partenerii lor din întreaga lume pentru a face presiuni asupra Chinei să participe la o anchetă internaţională completă, transparentă şi bazată pe dovezi", a adăugat preşedintele american, deplângând atitudinea Beijingului în această chestiune.

Beijingul a condamnat rapid această iniţiativă.

"Echipa comună de anchetă a OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii, trimisă la Wuhan în ianuarie) a apreciat ca "extrem de improbabilă" teoria unei scăpări dintr-un laborator'', a declarat în faţa presei Zhao Lijian, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

"Aceasta este o concluzie oficială, formală şi ştiinţifică", a declarat Zhao Lijian.

"De data aceasta, Statele Unite încearcă să folosească serviciile de informaţii pentru a desfăşura o aşa-zisă anchetă... dar istoria întunecată a serviciilor de informaţii americane este cunoscută de mult timp de toată lumea", a declarat purtătorul de cuvânt al MAE chinez.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Sateliți de cercetare Sentinel ai Uniunii Europene ar fi fost atacați de pe teritoriul Rusiei
Artileriștii antiaerieni români le-au prezentat militarilor americani sistemele Gepard ale Armatei (Foto)
Rusia a început producerea unui avion pentru conducerea trupelor în cazul unui război nuclear
SUA au testat noile rachete ale sistemului Aegis, similar celui amplasat la Deveselu: Una din două ținte balistice a fost interceptată
Rusia consideră problema Insulele Kurile ”caz închis”. Oficial rus: Dacă ar fi revenit Japoniei le transformau în baze americane
”Buzduganul cazac” – Exercițiu ucraineano-britanic de respingere a unei agresiuni hibride
Fără apă și fără curent. Zeci de persoane au scandat împotriva regimului în Iran
Primul submarin construit de Taiwan, cu sprijin american, va fi lansat la apă în 2023
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro