Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Test reușit cu versiunea rachetei Patriot care este și în dotarea Forțelor Aeriene Române
Compania americană Lockheed Martin și-a verificat, prin trageri de luptă, ultimele upgrade-uri la cele mai recente modele ale rachetelor Patriot.

Pe 9 august 2021, în testele de zbor din poligonul de rachete White Sands Missile Range, New Mexico, Lockheed Martin a demonstrat noile actualizări la interceptorul PAC-3 Missile Segment Enhancement (MSE) și înalta fiabilitate a interceptorului PAC-3 Cost Reduction Initiative (CRI), se precizează într-un comunicat de presă al companiei.

„Testele de zbor demonstrează modul în care continuăm să dezvoltăm PAC-3, pentru a ne asigura că rămânem pregătiți pentru câmpul de luptă al secolului 21, prezentând în același timp recordul nostru de fiabilitate în domeniu”, a declarat Brenda Davidson, vicepreședinte pentru programele PAC-3.

În timpul testelor, o rachetă PAC-3 MSE a interceptat cu succes o rachetă balistică tactică țintă, validând actualizările componentelor software și hardware atât ale rachetei, cât și ale lansatorului, upgrade-urile urmând să fie încorporate în producție anul viitor.

Într-un alt eveniment, două rachete PAC-3 CRI au interceptat fiecare cu succes, câte o rachetă balistică tactică țintă, în cadrul Programului de Supraveghere de Teren (Field Surveillance Program - FSP) al Forțelor Terestre americane (US Army), confirmând fiabilitatea și disponibilitatea interceptorilor PAC-3. Testul a marcat cea de-a 17-a și a 18-a interceptare reușită cu PAC-3 CRI FSP, reconfirmând capacitatea rachetei de a detecta, urmări și intercepta amenințările.

G Ad:

Primul test de zbor PAC-3 MSE în cadrul FSP este programat să se desfășoare la sfârșitul acestui an.

Paisprezece națiuni au ales interceptorii PAC-3 CRI și PAC-3 MSE pentru a oferi capacități de apărare antirachetă, se mai precizează în comunicatul Lockheed Martin.

Comentariul autorului: Armata României este înzestrată cu rachete antiaeriene Patriot din septembrie 2020, când primul sistem a intrat în dotarea Regimentului 74 PATRIOT.

În total, România a comandat șapte sisteme complete de nivel ”Configurație 3”, cea mai avansată momentan (Va fi urmată de ”Configutația 3+”.) , 56 de rachete Patriot MIM-104E Guidance Enhanced Missile TBM (GEM-T) și 168 de rachete PAC-3 MSE.

 

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Egiptul a solicitat ajutor Occidentului pentru a opri vânzarea dronelor turcești către Maroc și Etiopia
SUA vor să despăgubească familiile afganilor uciși dintr-o „eroare tragică” în atacul cu dronă
Eurofighter, deasupra piramidelor. După două decenii, Forţele Aeriene Regale Britanice au desfășurat exerciții în Egipt
Polonia și Turcia își intensifică cooperarea în domeniul industriei de apărare
Incident în Marea Japoniei: Rusia susține că a oprit încercarea unui distrugător american de a-i încălca frontiera
În vizită în Turcia, Merkel mulțumește Ankarei pentru colaborare, dar nu a omis să critice regimul
Prototipul rachetei sol-sol americane PrSM bate recordul de distanță
După ce și-a revenit din șocul AUKUS, Franța face curte Canadei pentru submarinele din clasa Barracuda
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro