Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

TR-85M1 'Bizonul' | Viorel Manole lansează o provocare pentru Armată: Comenzi suplimentare pentru tancul românesc
13 feb, 12:18
Viorel Manole (director Patromil) a lansat o provocare interesantă în ceea ce privește tancul românescu TR-85M1 'Bizonul'.
EXCLUSIV

În cadrul unei emisiuni difuzate de DefenseRomania, Viorel Manole a fost întrebat dacă Uzina Mecanică București, devenită celebră pentru construcția tancurilor românești TR-85M1, mai are capabilități să dezvolte tancuri.

În contextul în care războaiele de azi se poartă mai mult pe cale aeriană, cu avioane de vânătoare, bombardiere și drone, tancurile și infanteria fiind o ultimă soluție în caz de conflict, Viorel Manole a explicat că documentele internaționale impun un anumit număr de echipamente militare pentru fiecare stat, iar în aceste condiții Uzina Mecanică București ar putea fi testată de MApN cu comenzi suplimentare pentru TR-85M1.

„Chiar aș recomanda Armatei să testeze UMB cu niște comenzi suplimentare de TR-85M1. De la etapa în care s-a făcut omologarea lui TR-85M1, noi am intrat în Uniunea Europeană, am stabilit niște parteneriate industriale de prim rang cu Leonard, Rheinmetall, General Dynamics. Nouă acum ne e mult mai ușor să punem un motor pe care îl impune tancul”, ne-a precizat Viorel Manole.

CITEȘTE ȘI: Generalul Bălăceanu: "Leopard 2, o perspectivă pentru România". Programul TR-85M1 "Bizonul" e nefinalizat din 1997

 

Marea problemă a TR-85M1

 

„Tancul românesc TR-85M1 suferă de o mare problemă pe care o știe toată lumea: are o masă prea mare, deci caii putere pe tonă nu sunt suficienți. La vremea respectivă nu puteam folosi decât motor românescu. Acum nu e nicio problemă, există parteneriate, motorul poate fi livrat de cel puțin trei furnizori de motoare. La fel și celelalte echipamente, război electronic, comandă control, la vremea respectivă nu erau. Acum avem în România asemenea capabilități de comandă control”, a explicat directorul Patromil.

Viorel Manole a concluzionat cu provocare interesantă: „Eu dacă aș fi ministrul Apărării i-aș testa pe cei de la Romarm și UMB cu o comandă”.

Programul de modernizare a TR-85M1 'Bizonul' a fost inițiat în 1994 cu obiectivul de a asigura interoperabilitatea cu tehnologia NATO.

Tancul TR 85-M1 este un tanc mijlociu, având un echipaj format din 4 militari si o greutate totala de 50 de tone.

Dotat cu un foarte puternic motor pe motorină, tancul românesc dezvoltă o viteza maximă pe șosea de 60 km/h iar pe un teren uscat fără denivelări de 40 kmh.

Ca armament, Tancul TR 85-M1 'Bizonul' este dotat cu un tun cal. 100mm, semiautomat mecanic cu țeavă ghintuită, ale cărui proiectile pot fi perforante, cumulative sau explozive. Bătaia maximă este de 14600 m.

De asemenea, tancul mai este dotat cu 2 mitraliere, cal. 12,7 mm, cu o bătaie maximă de 2000 m, și cal. 7,62 mm cu o bătaie maximă de 3000 m.

CITEȘTE ȘI: Armata română a urcat în clasamentul puterilor militare. Comparație cu vecinii noștri: Bulgaria s-a prăbușit

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au desfășurat din nou vehicule de luptă Bradley în Siria după incidentele dintre US Army și forțele ruse
Armata ucraineană întâmpină probleme la înzestrarea cu rachetele autohtone 'Neptun' și 'Vilha'
Militarii turci se plâng că sistemele S-400 rusești sunt defecte
EXCLUSIV
Liniile roșii ale Egiptului în Libia și evitarea unui conflict cu Turcia, pe care nimeni nu și-l dorește
Rusia a declanșat operații de amploare în provincia Idlib din nordul Siriei
SUA vor să câștige cea mai mare licitație de aeronave din istorie și promit pe F-21 tehnologii deținute de F-35 și F-22
Două bombardiere rusești Tu-160 au zburat continuu 20.000 km, în 25 de ore
Iranul spune că SUA sunt 'izolate în partea rea a istoriei' și îndeamnă țările lumii să 'reacționeze cu o singură voce'
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro