Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Trafic de arme | O companie privată a importat ilegal în Ucraina trei sisteme de rachete S-125 (Foto)
29 oct, 16:04
Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU) a destructurat o reţea de trafic de arme care a folosit o schemă de import ilegală pentru a introduce în Ucraina, în scopul revânzării în străinătate, trei sisteme de rachete antiaeriene S-125, evaluate la peste 110 milioane de grivne (UAH).

Potrivit datelor preliminare ale anchetei SBU, reprezentanții unei întreprinderi din domeniul industriei de apărare, cu sediul în Ucraina, au gândit o schemă de import ilegală de arme, fără a informa autorităţile ucrainene şi fără a plăti taxe. Inculpații au susţinut un mod fraudulos că importul de arme era pentru Forțele Armate Ucrainene.

Pentru a face acest lucru, au trecut date incomplete sau inexacte în declarația vamală privind originea mărfurilor. De asemenea, pentru transportul ilegal al armelor peste granița de stat, dealerii au folosit date şi însemne ale unei companii afiliate dintr-o ţară europeană. SBU nu precizează în comunicatul de presă numele acestei ţări. Anchetatorii precizează că aceştia au cauzat pierderi bugetului de stat de peste 20 milioane UAH.

Aceste sisteme de rachete antiaeriene nu au ajuns în posesia armatei ucrainene. Inculpații le-au depozitat pe teritoriul uneia dintre bazele logistice ale întreprinderii din regiunea Kiev. Conform informațiilor preliminare, unele dintre armele importate ilegal de-a lungul timpului au fost reexportate în străinătate.

În timpul perchezițiilor efectuate de SBU în birourile, spații industriale și de depozite, precum și la adresele inculpaților, au găsit documente, echipamente informatice, suporturi electronice și alte articole care confirmă activitatea ilegală.

 

Nu este un incident izolat


Anul trecut, Serviciul de Securitate al Ucrainei împreună cu Parchetul Militar, Întreprinderea de Stat „Ukroboronservice" și Biroul Vamal Mykolayiv au confiscat un sistem rusesc de rachete antiaeriene S-125 Pechora şi 36 de rachete antiaeriene sol-aer 5V27D, împreună cu alte echipamente conexe și arme, toate importate ilegal pe teritoriul țării.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Transportul vaccinului anti-COVID, asigurat de MApN, MAI şi Ministerul Sănătăţii
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro