Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Trageri de luptă în cadrul artileriei de coastă ucrainene: Exercițiu de respingere a unei grupări navale și a uneia de desant aerian
16 iul, 14:03
Brigada 406 Artilerie a Comandamentului Infanteriei Marine / Forțele Navale ale Ucrainei a desfășurat în perioada 14 - 15.07 un exercițiu tactic cu trageri de luptă.

Scenariul acțiunilor a fost unul complex, unitățile brigăzii fiind nevoite să respingă concomitent atât o grupare navală de debarcare, cât și o alta de desant aerian. Activitățile au fost executate într-un poligon de litoral din sudul Ucrainei.

Particularitatea exercițiului a constat în trageri de artilerie pe timp de noapte asupra unor ținte navale, cu folosirea unei game largi de mijloace tehnice de recunoaștere și în condiții de bruiaj electronic executat de adversar.

Conform colonelului Oleksandr Suk, locțiitor al Comandantului Infanteriei Marine și șef al Artileriei, scopul exercițiului a fost verificarea coerenței acțiunilor divizioanelor de artilerie participante, urmând ca experiența acumulată să fie folosită și la pregătirea altor unități și subunități de artilerie.

Comentariul autorului:

Brigada 406 Artilerie – Nikolaev are principalele unități subordonate (4 divizioane de artilerie) dislocate în regiunile Odessa (două), Nikolaev și Zaporojie, câte unul. Ca element component al Infanteriei Marine, brigada are misiunea de a sprijini acțiunile de luptă, în zonele de coastă ale Mării Negre și Mării Azov.

Deși în prezent, această mare unitate nu este înzestrată cu armament performant, este posibil ca începând cu finalul acestui an să primească în dotare sistemele de rachete de croazieră  RK-360MȚ "Neptun” cu bătaia de 100 km, de producție autohtonă. Testele cu racheta “Neptun” (R360) s-au finalizat la jumătatea lunii iunie 2020, Ministerul ucrainean al Apărării urmând să lanseze comenzi de producție.

În eventualitatea unui conflict militar deschis cu Federația Rusă, ipoteză reluată recent în mass media ucrainene ca urmare a crizei de apă din Crimeea, brigada de artilerie va intra printre primele în luptă pentru respingerea unei operații de debarcare a forțelor ruse.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ungaria achiziționează rachete AMRAAM pentru Gripen. Cea mai mare achiziție din istoria cooperării militare dintre Ungaria și SUA
Pompeo spune că situația actuală nu e 'Războiul Rece 2.0', dar 'problema China' e în unele privințe mult mai dificilă
David și Goliat: China vs. Taiwan, în bătălia pentru 'o singură Chină'
Ministerul rus al Apărării va încheia un nou contract pentru achiziționarea de avioane Su-35S
Lupta Poliției Române cu clanurile interlope. Iohannis spune că lupta e 'una de durată'
Brigadă Stryker a SUA, în zona Mării Neage pentru descurajarea unei eventuale acțiuni a Rusiei
Preşedintele Iranului ameninţă că vor exista consecinţe dacă embargoul asupra armelor va fi prelungit
O dronă turcă a ucis doi înalți oficiali irakieni
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro