Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Transportoare blindate Dragon 8×8 pentru Spania. În conformitate cu politica NATO, Madridul refuză participarea unei companii chineze şi alege Nissan
03 dec 2021 / 18:07
Compania spaniolă de apărare Tess Defense, care gestionează programul de furnizare a vehiculelor blindate Dragon 8x8 pentru Forţele Armate Spaniole, dorește să organizeze un centru de întreținere şi mentenanţă pentru aceste transportoare blindate în incinta uzinei companiei japoneze de automobile Nissan din Barcelona. 

Producția în serie a primelor vehicule blindate Dragon 8x8 ar trebui să înceapă la sfârșitul anului 2021. În prima etapă, armata spaniolă urmează să primească 348 de vehicule blindate Dragon 8x8 și alte 652 de astfel de vehicule blindate în următoarele trei etape.

Inițial a fost planificat ca producătorul chinez de mașini electrice Great Wall Engine (GWM) să fie compania care se va ocupa de întreținerea vehiculelor blindate spaniole Dragon 8x8.

Ulterior, compania spaniolă Tess Defense a decis să renunțe la serviciile GWM, în conformitate cu politica NATO de a minimiza achiziționarea de bunuri și servicii din domeniul apărării care au strânsă legătură cu companii din China.

Filiala spaniolă a companiei japoneze Nissan a fost selectata deoarece acest producător are suficientă capacitate de producție, ceea ce îi permite să organizeze un centru militar pentru întreținerea vehiculelor blindate.

G Ad:

La uzina Nissan din Barcelona, ​​aproape 500.000 de metri pătrați de spațiu de producție sunt în prezent inactiv, iar proiectul Dragon 8x8 pentru producția de transportoare blindate va ocupa 150.000 de metri pătrați de spațiu de producție și va crea 300 de noi locuri de muncă.

După cum a raportat anterior Defense România, în august 2020, guvernul spaniol a autorizat atribuirea către General Dynamics European Land Systems Santa Barbara a unui contractul pentru începerea producţiei primului lot de 348 VCR (Vehicle de Combate sobre Ruedas) 8 × 8 – pentru o valoare estimată de 2.083.275.262,81 euro – dintr-un total de 1000 de unităţi.

Contractul include fabricarea a 348 de transportoare blindate pentru trupe 8x8, care vor fi livrate progresiv, pe parcursul a zece ani, până în anul 2030. 

 

În total, Spania este interesată să cumpere până la 1.000 de transportoare blindate de tip Piranha V

 

VCR Dragon 8X8 este o variantă locală a Mowag Piranha V. Vehiculul de luptă pentru infanterie Piranha V (IFV) este o variantă a celei de-a cincea generații de vehicule blindate din familia Mowag Piranha și a fost concepută de General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH. Primele 348 de vehiculele vor fi fabricate în diferite configurații.

Livrarea primului transportor blindat pentru trupe 8x8, numit Dragon de către armata spaniolă, va fi livrat în prima jumătate a anului 2022. Vehiculele pre-producție vor fi testate începând cu sfârşitul anului 2020 sau începutul anului 2021.

Acest program va permite înlocuirea vehiculelor şi transportoarelor blindate care vor fi scoase, în următorii ani, din dotarea forţelor armate spaniole. Motivul schimbării acestora este datorat, fie că sunt prea vechi, fie că nu mai răspund standardelor şi cerinţelor de protecţie actuale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

BREAKING NEWS
Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a trimite trupe în România sub steag NATO
România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Valentin Naumescu: Oricât ar părea de surprinzător și inedit ce spun, Rusia va pierde războiul din Ucraina
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
SUA refuză Federația Rusă. Nu va exista niciun răspuns scris la cererile de securitate cerute de Moscova
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro