Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trump, despre o posibilă agresiune militară a Chinei: Nimeni nu are curajul să se apropie de noi
21 aug, 19:58
Președintele american Donald Trump a răspuns întrebărilor presei în cursul zilei de ieri, imediat după întrevederea pe care a avut-o cu președintele român Klaus Iohannis.

Chestionat despre probleme interne și externe ale administrației de la Casa Albă, Trump a fost întrebat și de războiul comercial pe care SUA îl poartă cu China. Unul dintre jurnaliști a citat un studiu australian care menționează faptul că Beijingul are capabilitatea militară de a lovi bazele militare ale SUA din Pacific, regiune care a cunoscut a creștere a tensiunile americano-chineze în ultimul timp.

 

Trump nu se teme de puterea militară a Chinei

 

Întrebat dacă se teme de acest lucru, Donald Trump a răspuns categoric că ”nu”, precizând că SUA reprezintă la ora actuală cea mai mare putere militară de pe glob și este convins că nimeni nu are „curajul să se apropie”.

„Noi suntem cea mai mare putere din lume. Când am ajuns președinte, SUA erau într-o poziție puternică, dar în prezent avem o poziție și mai întărită. Avem cea mai puternică forță militară din lume și suntem aproape de a termina reconstrucția armatei. Nimeni nu se apropie nici măcar puțin de noi”, a precizat Donald Trump, într-o conferință la Casa Albă.

Întrebat ulterior dacă îl sperie puterea militară a Chinei, președintele american a adăugat ”nu”, precizând că partenerii strategici sunt alături de Washington, dând exemplul României.

Ştiri Recomandate

Et tu Quirinus
Comandant iranian: Bazele SUA se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene
China construiește platforme militare specializate pentru Thailanda
Atacurile cu drone din Arabia Saudită: Mike Pompeo acuză Iranul
Autorităţile turce vor arestarea a 223 de membri ai personalului militar suspectaţi de legături cu reţeaua lui Gulen
Statele Unite vor acorda Ucrainei 140 de milioane de dolari sub forma unui ajutor militar
Atacuri cu drone în Arabia Saudită. Incendiu uriaș la mai multe instalaţii petroliere (Video)
Spionaj Industrial. Un manager din industria rusă de apărare, arestat în Italia