Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trump, despre o posibilă agresiune militară a Chinei: Nimeni nu are curajul să se apropie de noi
21 aug, 19:58
Președintele american Donald Trump a răspuns întrebărilor presei în cursul zilei de ieri, imediat după întrevederea pe care a avut-o cu președintele român Klaus Iohannis.

Chestionat despre probleme interne și externe ale administrației de la Casa Albă, Trump a fost întrebat și de războiul comercial pe care SUA îl poartă cu China. Unul dintre jurnaliști a citat un studiu australian care menționează faptul că Beijingul are capabilitatea militară de a lovi bazele militare ale SUA din Pacific, regiune care a cunoscut a creștere a tensiunile americano-chineze în ultimul timp.

 

Trump nu se teme de puterea militară a Chinei

 

Întrebat dacă se teme de acest lucru, Donald Trump a răspuns categoric că ”nu”, precizând că SUA reprezintă la ora actuală cea mai mare putere militară de pe glob și este convins că nimeni nu are „curajul să se apropie”.

„Noi suntem cea mai mare putere din lume. Când am ajuns președinte, SUA erau într-o poziție puternică, dar în prezent avem o poziție și mai întărită. Avem cea mai puternică forță militară din lume și suntem aproape de a termina reconstrucția armatei. Nimeni nu se apropie nici măcar puțin de noi”, a precizat Donald Trump, într-o conferință la Casa Albă.

Întrebat ulterior dacă îl sperie puterea militară a Chinei, președintele american a adăugat ”nu”, precizând că partenerii strategici sunt alături de Washington, dând exemplul României.

Ştiri Recomandate

Turcia va ajuta SUA să studieze impactul sistemelor S-400 asupra avioanelor de luptă F-35?
Boiko Borisov: Cheltuielile de apărare ale Bulgariei vor ajunge la 3,1 la sută din PIB
Rusia a lansat producţia sistemelor antiaeriene S-400 pentru India
Gigantul aerian Emirates a comandat 50 de avioane Airbus A350
O dronă militară rusească s-a dezmembrat în timpul zborului (Foto/Video)
Thailanda a fabricat împreună cu Ucraina un nou vehicul blindat BTR-3CS
Belarusul refuză încă o dată aprofundarea uniunii statale cu Rusia
Arabia Saudită negociază achiziționarea sistemelor de rachete S-400 din Rusia